Mehmet Mert

Mehmet Mert

Dernekçilik, gazetecilik ve İYGAD başkanlığı!

Dernekçilik, gazetecilik ve İYGAD başkanlığı!

Oldum olası dernekçiliğe karşıyım.
Oldum olası hemşehriciliğe karşıyım.
Oldum olası faşizme karşıyım.
Oldum olası cehalete karşıyım.
Oldum olası tembelliğe karşıyım.
Oldum olası böbürlenmeye karşıyım.
Oldum olası hep ben demiştim demeye de karşıyım.
*
Ancak; kurduğu derneği adam gibi yöneten, ete süte yarayan faaliyetler sergileyen, kanayan yaraya mehlem olur işler yapan derneklerin de önlerinde saygı ile eğilmesini bilirim.
Ancak; sırf hemşehrim olduğu için değil, adam olduğu için, insanca yaklaşımı için, doğaya, çevreye, insanlığa faydalı işler yapan bir kişi gördüğümde ise ben onun hemşehrisi olduğum için gurur duymasını bilirim.
*
Nereden mi çıktı bunlara değinmek.
Anlatayım.
2002 yılında kurucu yönetiminde olduğum kısa adı İYGAD olan; İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği 28 Kasım 2015 günü olağanüstü kongreye gidiyor.
Ben de; yirmi yılı geçen gazetecilik deneyimimi, bilgimi, birikimimi, imkanlarımı ortaya sunarak meslek örgütüme birşeyler kazandırmak için bu kongrede İYGAD'ın başkanlığına adayım.
Şayet dernek üyesi meslektaşlarım beni İYGAD Başkanlığına seçerler ise, önümüzdeki genel kurula kadar, bir buçuk yıllık süre içerisinde derneği geldiği noktadan daha üst seviyeye taşıyacağımı bilsinler.
*
İYGAD'a şimdiye kadar başkanlık yapan; (Tülay Kaynarca, Muhlis Polat, Metin Karakoç, Murat Abdullahoğlu, Umut Veli Develi, Ali Tarakcı) bütün arkadaşlarım az veya çok hizmetler yaptılar.
Özellikle son bir buçuk yıllık yönetimin yerlerde sürünmeye mahkum bir derneği ayağa kaldırdığını, saygınlığı olan bir yapıya kavuşturduğunu, başta Ali Tarakcı olmak üzere 34 kişilik bütün yönetim kurulu üyelerinin bu başarıda katkısı olduklarını da söylemeliyim.
Aday olmamın amaçlarından birisi de, son yönetim kurulunun başlattığı projeleri sürdürmektir.
Bugün eğer İYGAD diye bir meslek örgütümüz var ise bu durumu önce gelmiş geçmiş başkanlarımıza borçluyuz.
Sonra bu başkanlar ile birlikte görev yapan yönetim kurulu üyelerine ve daha sonra da bütün dernek üyelerine.
Şimdiye kadar derneğe üye olmayan veya üye yapılmayan meslektaşlarımız da umarım önümüzdeki süreçte bu durumlarını gözden geçirirler.
*
Peki şayet seçilir isem neler mi yapmak istiyorum.
Aslında çok fazla uçuk projelerim yok.
Gözle görülür, elle tutulur, İYGAD'ı kurumsal bir yapıya kavuşturmaktır ilk amacım.
Alın bu yazıyı saklayın.
Buradan yazanların en az yüzde 75'i bir buçuk yılda hayata geçmez ise her türlü söz söyleme ve eleştiri yapma hakkınız saklıdır.
Öncelikle 13 yıllık derneğimizin şimdiye kadar bir türlü hayata geçirilmeyen, merkez ofisi, sekretaryası, içerisinde bilgisayarları, interneti, faksı, toplantı masası olan bir adresi olacak.
*
Hergün açık olacak bu ofis İYGAD'a üye meslektaşlarımızın tamamına hizmet verecek.
Meslektaşlarımız bu adrese randevu verebilecekler, misafirlerini ağırlayabilecekler, ofisin bilgisayarını faksını internetini kullanabilecekler.
Öncelikle ofis merkezli bir adresimiz acilen (en geç 3 ay içerisinde) şayet başarabilirsek lokal, kafeterya türü bir tesisimizin olması için de çalışmalar başlatılacak.
*
İYGAD'a üye yayın kuruluşlarının adı, adresi, iletişim bilgileri olan, üye arkadaşlarımızın bilgileri olan bir katalok hazırlanacak.
Şuanda yaklaşık 70-80 yayın organında yayınlanmak üzere, önemli kurum ve kuruluşlardan reklam ajansı benzeri görüşmelerimiz olacak.
Bu reklamlar İYGAD'a üye yayın organlarında yayınlanacak ve reklam ücreti de yayın organı periyotuna göre paylaştırılacak.
*
İYGAD'ın aylık dergisi yayınlanacak. Bu dergiye bütün üye arkadaşlar haber, röportaj, reklam çalışmaları yapabilecek.
Herhangi bir kurumda çalışmayan veya yayın organı sahibi olmasına rağmen yayın yapmakta zorlanan meslektaşlarımız bu dergiyi kendi yayın organı gibi değerlendirebilecek.
Her yayın organına bu dergiden ortalama sayfalar ayrılacak. Bu sayfaları o yayıncı dilediği gibi değerlendirebilecek. İster kendi bilgilerini ister haber veya reklam kaynaklarını bu sayfalarda değerlendirecek ve bu sayfalardan hem kendisine hem dergiye gelir sağlayabilecek.
Şimdilik ön görüm İYGAD'a üye 70-80 yayın organımızın çoğunluğu dergi ile çalışmayı onaylarsa İYGAD'ın en az 30-40 bin basan bir yayın organı olacak.
Artık bu yayın organının etkisini ve gücünü siz düşünün.
*
İYGAD'a ait web adreslerinin tamamı sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak ve gelir getirici sisteme oturtulacak.
Kısa sms servisi, sağlıklı mail ve haberleşme servisi ile sadece yönetim kurulu üyeleri değil, bütün üye arkadaşlar gelişmelerden ve yapılan çalışmalardan anında bilgi sahibi edilecek.
İYGAD ziyaretlere gitmeyecek, var olacak merkez adresimizde bizler misafirlerimizi ağırlayacağız.
Aylık veya daha değişik aralıklar ile uzmanlar tarafından seminerler, eğitimler, hukuksal bilgilendirme desteği sunumları yapılacak.
*
Kısmet olursa şimdiye kadar bir türlü yetiştirilemeyen dernek üye kartları bu kongrede üye arkadaşlara verilmeye başlanacak.
Bu üye kartlarını, saygınlığı olan bir derneğin mensubu olarak bütün meslektaşlarımız taşımakla övünecekleri bir kart haline getirmek için çalışacağımı sözünü de unutmayın lütfen.
*
Aslında bir anlamda seçilirsem Mehmet Mert için İYGAD başkanlık dönemi bir referans olacaktır.
Bu referans ya bana artı puan sağlayacak veya geleceğim için eksi puan sağlayacaktır.
Eksi bir referans sahibi olmak istemediğime göre; bilgimi, birikimimi, deneyimimi, zamanımı ve olanaklarımı ortaya koyarak Mehmet Mert ismine yakışır bir İYGAD başkanlığı yapmak için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
*
Şimdiden bütün İYGAD'a üye arkadaşları 28 Kasım Cumartesi günkü kongreye davet ediyorum.
Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde sabah saat 10.00'da başlayacak kongre akşam da aynı yerde yemekle devam edecek.
Ben gazeteciyim, ben basın mensubuydum diyen herkesi İYGAD'a üye olmaya, yeni yönetim kurulunda görev almaya davet ediyorum.
Gelin mesleğimizi ve meslek örgütümüzü daha saygın hale getirmek için çalışalım.
Kafa yoralım.
Tartışalım.
Gerekirse kavga edelim.
Anacak; bütün kavgalarımızı insani ölçülerde ve mesleki seviyelerde yaparak amacımızın gazetecilik çıtasını yükseltmek olduğunu unutmayalım.
Var mısınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi