Abbas: BM’ye İsrail’le yaşamak için gidiyoruz

Abbas: BM’ye İsrail’le yaşamak için gidiyoruz
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Filistin’in BM’de bağımsız devlet olarak tanınması için yapacağı başvuruyla ilgili yol haritasının değerlendirileceği konferansta, katkılarından dolayı Türkiye’ye ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Abbas konuşmasında şunları söyledi: “Filistin uzlaşısında sizin izleriniz mevcuttur. Büyük çabalar harcadınız. Size söz veriyoruz biz bu uzlaşıya varacağız. Olmert hükümetiyle büyük ölçüde anlaşmaya vardık. NATO gücünün Filistin topraklarında topraklarında olması için anlaştık. Netanyahu geldi ve hiçbir şekilde müzakerelere dönmek için ikna edemedik. Eğer kapılar yüzümüze kapanıyorsa, bizim BM’ye gitmemiz gerekiyor. Biz 63 yıldan beri işgal altındayız. Sudan’ın Güneyinde olduğu gibi bir çözüm istiyoruz. Biz BM ve Genel Kurul’a üye olan bir devlet istiyoruz. Bu kararı alırken Türkiye’ye de danıştık. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunduk. Biz BM’ye giderken meselemizi 193 devlete arz etmek için gidiyoruz. Biz BM’ye İsrail ile birlikte yaşamak için gidiyoruz. BM’ye giderken birleşmiş, Filistin’deki tüm gruplar anlaşmış olarak gideceğiz. Diğerlerinin elinde bizim bölünmüş olduğumuza ilişkin bahane olmayacak.

Ayakta alkışlandı

KONFERASIN yapıldığı Conrad Otel’deki salona Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla giren Başbakan Tayyip Erdoğan uzun süre ayakta alkışlandı. Erdoğan’ın ‘Kalbimin yarısı Mekke’dir, diğer yarısı Medine’dir. Üstünü bir Tül gibi Kudüs örter’ sözleri de katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.