ABD: Barış için umutluyuz

ABD: Barış için umutluyuz
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Diyarbakır'da... ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Diyarbakır'da Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
Ricciardone, 'çözüm süreci'ni değerlendiriken, "İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda barış çok derin köklerini bulacaktır. Çatışmalar geçmişte kalacaktır, gelecekte barış, istikrar olacaktır. Herkesin çok büyük ümidi ve iradesini gördüm. Barış için herkes çok umutlu. Biz de umutluyuz" dedi.

Dün akşam geldiği Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir'i ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu sabahki temaslarına Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek başladı. Sohbet ettiği Vali Kıraç'a kendisini sıcak karşıladığı için teşekkür eden Ricciardone, Diyarbakır'a 90'lı yıllarda geldiğini ve o zamandan bugüne kenti çok değişmiş bulduğunu söyledi. Ricciardone, "Dün akşam buraya geldiğimde çok şaşırdım. Herkes çok sıcak bir şekilde bizi karşıladı" dedi.

Büyükelçi Ricciardone, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Merkez Sur İlçesi'ndeki Hasanpaşa Hanı'na yürüyerek giden Ricciardone, buradaki esnafla sohbet ettikten sonra 4 ayaklı minareye gitti. Kent sokaklarını yürüyerek gezen Ricciardone, karşılaştığı çocuklara ABD ve Türk bayraklı rozet taktı, çocuklardan biri de Büyükelçi'ye sakız vererek teşekkür etti. 

Ricciardone, ziyaret ettiği tarihi Ulucami de fotoğraflar çekti, daha sonra da çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorularını da yanıtlayan Ricciardone, Diyarbakır'ın çok daha parlak ve değişmiş gördüğünü belirtti. 'Çözüm süreci' ile ilgili görüşleri sorulan Ricciardone, şunları söyledi:

"Diyarbakır turistler ve yatırımcılar için çok cazip bir yer olabilir. Bugünlerde özellikle bu barış ümidiyle beraber daha da cazip olacaktır. Çok eğlenceli ve faydalı bir gün ve gece geçirdik. İşadamlarıyla beraber yemek yedik, bir seminer gibiydi. Benim için çok büyük bir dersti, çok şey öğrendim. Burası gayet güzel. Amerikalılar için çok cazip şimdi çok sakin. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda barış çok derin köklerini bulacaktır. İnşallah bu çatışmalar geçmişte kalacaktır, gelecekte barış, istikrar olacaktır. Bunun için turizm için, yatırım için çok müsait bir yer olarak devam edecektir. Ve daha da cazip olacaktır. Herkesin çok büyük ümidi ve iradesini gördüm. İrade ve istekle barış için herkes çok umutlu. Biz de umutluyuz."

Büyükelçi Ricciardone, daha sonra ziyaret etitği Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde mum yakarak, dilek diledi. Yetkililerden kilise hakkında bilgi alan Ricciardone, daha sonra karayoluyla Gaziantep'e hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.