ABD'de silahlı saldırgan dehşeti

ABD'de silahlı saldırgan dehşeti
ABD'de silahlı saldırgan dehşetiABD’de yedi kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen Rodrick Dantzler isimli saldırgan, bir eve girip üç kişiyi rehin aldıktan sonra intihar etti.

ABD’nin Michigan eyaletindeki Grand Rapids kentinde yaşanan olayın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı George Heartwell, “İki rehinenin sağlığının yerinde olduğunu ve saldırganın kendini öldürdüğünü” açıkladı.

Polis şefi Kevin Belk de Dantzler’ın kafasına ateş ederek kendini öldürdüğünü doğruladı. Dantzler’ın, dün öğleden sonra polisle şehir merkezinde çatışmaya girdiği, ardından bir evi basarak üç kişiyi rehin aldığı bildirildi.  
 

Dantzler, rehine krizinden önce ise tam bir katliam yaptı. Polis, Dantzler’ın iki farklı noktada beşi yetişkin, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişiyi öldürdüğünü ifade etti. İlk saldırıların ardından polis helikopter desteğiyle geniş çaplı arama başlattı. Kovalamaca sırasında Dantzler, yoluna çıkan iki sivili de yaraladı.
 

Otomobiliyle kaçarken yanlış yola girerek bir sulama kanalına giren Dantzler, aracını terk etmek zorunda kaldı ve karşısına çıkan evi basarak üç kişiyi rehin aldı. 

KÖŞEYE ŞIKIŞINCA İNTİHAR ETTİ
Evden silah sesleri yükselirken, polisin Dantzler ile yaptığı pazarlık sonucu rehinelerden 53 yaşındaki bir kadın serbest kaldı.
 

Saatler süren kuşatma ve pazarlıkların ardından Dantzler’ın kafasına ateş ederek intihar ettiği belirtildi. Polis, saldırının nedenini anlamaya çalışırken, Dantzler’ın saldırı düzenlediği iki farklı noktada en az bir kişiyi tanıdığına inanılıyor.
 

Saldırganın polisten kaçarken bastığı evdekilerin ise kendisiyle bağlantısı bulunmayan kişiler olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.