Akgün çok önemli 2 konferansa katılacak

Akgün çok önemli 2 konferansa katılacak
55 ülkeden, 159 kentin gönderdiği 209 girişim projesi arasında ilk 30’a kalma başarısını elde eden Büyükçekmece Belediyesi, “Engellerimiz Bizi Durduramaz” projesi ile ödüle layık görüldü. Ödül 28 Kasım akşamı Guangzhou’da düzenlenecek olan törenle Büyükçe

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, iki önemli konferans ve bir de Büyükçekmece Belediyesi’nin Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması’nda kazandığı ödülü almak için Çin’e gitti.

 

Türkiye’yi uluslararası alanda da başarı ile temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üç önemli gündem maddesi ile Çin’in Guangzhou kentine gitti.

Dr. Hasan Akgün, 21 belediye başkanı ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği’nin davetlisi olarak “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı’nda ülkemizi temsil edecek.

Akgün ayrıca, 3 belediye başkanı ile birlikte “Çin Uluslararası Kardeş Şehirler Konferansı – Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı’na da katılacak.

 

Yarışmaya 55 ülke katıldı

 

Tüm dünyadaki yerel yönetimlere açık olarak düzenlenen “Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması’nda Büyükçekmece Belediyesi’nin “Engellerimiz Bizi Durduramaz” projesi 209 girişim arasından ilk 30’a kalarak ödül almaya hak kazanmıştı. Yarışmada 55 ülkenin 159 kentinden gönderilen 209 girişim projesi değerlendirildi. Aynı yarışmada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi , “Şehir Müzesi Projesi” ile ilk 15 girişim arasında yer alarak ödül kazandı.

30 Kasım tarihine kadar önemli toplantı ve görüşmelerde bulunacak olana Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 28 Kasım akşamı Guangzhou’da gerçekleştirilecek olan törende Büyükçekmece Belediyesi’ne verilecek olan başarı ödülünü alacak.

 

 “Büyükçekmece aileme hayırlı olsun”

 

Çin’e hareket etmeden önce bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Engelli gençlerimiz ve çocuklarımızı, ailelerinin de aktif katılımı ve akranlarının da desteği ile bu proje altında birleştirdik. Proje kapsamında, izcilik kulübü metodu ile rehabilite etmek, el sanatları çalışmaları ile yetenek ve beceri geliştirmek, kültürel, sanatsal ve eğitsel etkinliklerle sosyal hayata entegre etmek, el yapımı ürünlerin satışı ile de aile bütçesine katkı sağlama imkanı sunduk. Bu uygulama sayesinde Büyükçekmece Belediyesi'nin "Engellerimiz Bizi Durduramaz" girişim projesi Çin'de de ses getirdi ve başarı ödülüne layık görüldü. Bu ödül de gerçek sahibi olan Büyükçekmece aileme hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.