AKP'nin 'liderlik' iddiası çöktü

AKP'nin 'liderlik' iddiası çöktü
Obama ve Putin G8 zirvesinde buluştu. Liderler Suriye konusunda anlaştı.
Putin ve Obama G8 zirvesinde bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''bölgesel liderlik'' hayali de böylece çöktü. Zirvede AKP ve Erdoğan'ın ismi dahi geçmedi.
Toplantıdan, Suriye'deki tarafları gelecek ay Cenevre'de yapılması planlanan uluslararası toplantıda müzakere masasına oturmaya ikna etmeye çalışılması kararı çıktı.
Görüşmede dikkat çeken bir ayrıntı ise Türkiye'nin adının geçmemesi oldu.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ile Suriye konusundaki görüşlerinin örtüşmediğini ancak Suriye'de bir çözüm bulmak için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.
Putin, "Suriye'deki sorunu barışçıl bir şekilde çözmek amacıyla tarafları uluslararası Cenevre konferansında müzakere masasına getirmek için çalışmaya karar verdik" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama da Suriye konusunda Rusya ile "farklı bir bakış açıları olduğunu" ifade etti ancak her iki ülkenin de Suriye'deki şiddete son vermek istediğini dile getirdi. 

GÜNDEM SURİYE

Bu arada G8 liderleri bu akşam verilen çalışma yemeğinde de Suriye'yi görüşüyor. 
ABD, Suriye'deki teröristleri silahlandırma kararı alırken, Rusya bu kararı desteklemiyor. 
İngiltere ise, teröristlere silah sağlama seçeneğini ihtimal dışı bırakmıyor ve Fransa ile birlikte teröristlere yönelik silah ambargosunun hafifletilmesi kararını destekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.