Almanya bu aile dramına ağlıyor

Almanya bu aile dramına ağlıyor
Almanya'nın en ünlü bankacılarından Thomas Bögerl’in eşi geçen yıl fidyeciler tarafından kaçırıldı. Bögerl, polise haber vermeden istenilen parayı götürdü. Ama kimse ortaya çıkmadı. Bögerl bu sefer polise başvurdu. Yine fidye istendi. Bögerl, fidyecilerin

 Eşinin yokluğuna ancak 1 yıl dayanabilen ünlü bankacı intihar etti.Heidenheim kentinde oturan Sparkasse Genel Müdürü Thomas Bögerl’i geçen yıl Mayıs ayında telefonla arayan fidyeciler, eşinin ellerinde olduğunu belirterek, 300 bin euro fidye istedi.
 

Görüşmede telefonu alan eşi Bögerl’e, "Beni öldürmekle tehdit ediyorlar" dedi. Bunun üzerine banka müdürü polise haber vermeden fidyecilerin istediği miktarda parayı, istenilen yere götürdü. Ancak saatler geçmesine rağmen parayı almaya kimse gelmedi. Bögerl bunun üzerine polisten yardım istemek zorunda kaldı.


Alman polisi 300 kişilik dev bir ekiple arama çalışmalarına başlarken, fidyecilerin kadını öldürmüş olabileceğinden şüphelenildiğini açıkladı. Komşuları o tarihte verdikleri ifadede kaçırılan Mair Bögerl’in yalnız olduğu sırada, evden siyah bir Mercedes A model otomobilin uzaklaştığına tanık olduklarını söyledi.
 

Aynı gün fidyeciler Thomas Bögerl’i arayarak istedikleri fidye miktarını bildirdi. Polis güvenlik nedeniyle istenilen fidye miktarını basına açıklamadı.
 

ÇABALARI İŞE YARAMADI
Thomas Bögerl, iki çocuğu ile ZDF’de ekrana çıkarak fidyecilere çağrıda bulundu "Eşimi ve iki çocuğumun annesini serbest bırakmanızı istiyorum. O size bir şey yapmadı. Vicdanınıza güveniyoruz" dedi.

Ancak, sürdürülen aramalar sonunda Mair de Bögerl’in 3 hafta sonra cesedi bulunurken, polis bir kişinin robot fotoğrafını dağıttı. Eşinin acısı ile yıkılan Thomas Bögerl’in oturduğu evde yaşamına son verdiği açıklandı.
 

Son dönemde eşini kaybetmenin verdiği acıyla psikolojik sorunları olduğu, yakında şirketteki görevinden ayrılma hazırlığı yaptığı belirtilen Thomas Bögerl’in bir not bıraktıktan sonra evindeki spor odasında kendisini astığı belirtildi. Bögerl 56 yaşındaydı.

 

DAYANACAK GÜCÜ KALMAMIŞTI
Bögerl, fidyeyi ödemeyi kabul etmesine rağmen fidyecilerden cevap alamamış, polisin bir hafta süren aramalarında sonuç çıkmamıştı. Eşini kurtarmak için verdiği mücadelede sabrı iyice tükenen Bögerl, Mayıs 2010’da televizyona çıkarak fidyecilere 1,5 dakikalık mesaj yolladı.
 

Bögerl, 24 yaşındaki oğlu Christoph ve 27 yaşındaki kızı Carina’yı yanına alarak fidyecilere eşi Maria’nın bırakılması için yalvardı. Bögerl, akşam saatlerinde milyonlarca kişinin izleyicinin karşısına çıkarak, “İnsanlığınızdan ricada bulunuyorum. Lütfen, lütfen, lütfen karımı bırakın” demişti. Oğlu ve kızı ise fidyecilerden “en azından annelerinin hayatta olduğuna dair bir mesaj vermelerini” istemişti.

 

Polis, her gün Marie Bögerl hakkında yaklaşık 200 telefon aldığını açıklamıştı. Televizyonda verilen mesajın ardından 300 polisle başlatılan araştırmalar, 54 yaşındaki Marie Bögerl’in cesedinin bulunmasıyla son buldu.
 

ALMAN BASINININ MANŞETLERİNDE
 

Alman basını, Sparkasse bankasının genel müdürü Bögerl’in intiharına geniş yer verdi.
 

Bild: 2010’un en esrarengiz cinayeti daha da büyük bir drama sahne oldu. Dün sabah Bögerl’in evine gelen temizlikçi, bankacının cansız bedeniyle karşılaştı. Bögerl, spor odasında kendini asarak intihar etmişti. Polis, Bögerl’in ölmeden önce yazdığı mektubu buldu. Mektupta, Bögerl’in neden intihar ettiğini açıklamadığı ifade edildi.
 

Welt Online: Sparkasse bankasının genel müdürü kendisi asarak intihar etti. Bögerl’in otopsi sonuçları yarın belli olacak. Polis, Bögerl’in intihar mektubunu inceliyor. Mektupta bir yıl önce öldürülen karısının cinayetiyle ilgili bilgiler olup olmadığına dikkat ediliyor.
 

STERN: Geçen yıl yaşanan cinayette yeni bir dram daha yaşandı. Bankacı Bögerl geride kısa bir mektup bırakarak intihar etti. Polis, olayın intihar olduğunu kesinleştirmeye çalışıyor. Bögerl, bir süredir hasta olduğu için işe gitmiyordu. Çevresindekiler bankacının depresyonda olduğunu belirtti. 56 yaşında hayatına son veren bankacı geride iki çocuk bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.