Belçika'dan flaş 1915 kararı

Belçika'dan flaş 1915 kararı
Belçika’dan Ankara’yı kızdıracak bir açıklama geldi.
 Son dönemde “Ermeni soykırımı” iddialarının sürekli gündemde tutulduğu ülkeler arasında bulunmasıyla dikkat çeken Belçika’dan Ankara’yı kızdıracak bir açıklama geldi.
Belçika Başbakanı Charles Michel, Federal Meclis’te hükümeti adına yaptığı açıklamada 1915 Olayları'nı “soykırım” olarak tanıdıklarını söyledi.

Hükümeti oluşturan partilere mensup iki parlamenterin bu konuda yönelttiği soruları yanıtlayan Michel, “1915-1917 arası Osmanlı İmparatorluğu’nun son Jöntürk hükümeti tarafından işlenen trajik olayların soykırım olarak görülmesi gerektiğini” söyledi.

Michel tarafından yapılan bu açıklama Belçika Meclisi’nin “tanıma” yönünde karar almasıyla sonuçlanmasına kesin gözüyle bakılan sürece de start verdi.
Hükümeti oluşturan koalisyon partilerinden ayrılıkçı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) parlamenterlerinden Peter De Roover bu konuda ilerlenmesini sağlayacak bir kararın Federal Meclis’e sunulduğunu duyurdu.

Meclis’te çoğunluğu oluşturan dört parti (N-VA, MR, CD&V, VLD) "tanıma" amaçlı karara destek veriyor. Kararın muhalefet kanadından da destek bulma olasılığı oldukça yüksek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.