BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Moller: Kıbrıs'ta çözüm çok yakın

BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Moller: Kıbrıs'ta çözüm çok yakın
BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller, "40 yılı aşkın süredir devam eden Kıbrıs sorunun çözümüne hiç bu kadar yaklaşılmamıştı" dedi.
 Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller, Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerde çözüme en yakın noktaya gelindiğini söyledi.
BM Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak 2006-2008 yılları arasında görev yapan Moller, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Moller, Kıbrıs'ta BM gözetiminde devam eden kapsamlı çözüm müzakerelerine ilişkin, "Bu sorunun hem ada halkı hem de bölge açısından artık mevcut olmaması gerekiyor ve çözüm zamanı geldi" ifadesini kullandı. 

Moller müzakerelere iyimser baktığını belirterek, "Kırk yılı aşkın süredir devam eden Kıbrıs sorunun çözümüne hiç bu kadar yaklaşılmamıştı" diye konuştu. 

"Bütün mültecilerin Avrupa'ya gelmesi mümkün değil"

Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Moller, mülteci krizinin küresel bir kriz olduğunu ve uluslararası dayanışmanın artırılması gerektiğini kaydetti.

"Mültecilerin de şunu anlaması gerek; herkesin Avrupa'ya gelmesi mümkün değil" diyen Moller, Türkiye'yi 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığı için takdir etti ve Avrupalı politikacıları eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.