Çin'de gemi faciası !

Çin'de gemi faciası !
Çin'in güneyinde çoğu 50-80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan gemi, Yangtze Nehri'nde battı. Sadece 12 kişi kurtarılabildi.
 Çin'in güneyinde çoğu 50-80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan gemi, Yangtze Nehri'nde battı. Sadece 12 kişi kurtarılabildi. 400'ü aşkın yolcunun akıbeti bilinmiyor. Geminin içinde sıkışan yolcuların yardım çığlıkları duyuluyor.
Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan gemi, yerel saatle 21:00'da Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde battı.

Arama kurtarma çalışmaları, rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürüyor.Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. 

Yangtze Nehri Seyrüsefer Yönetimi, 534 kişi kapasiteli Dongfangzhixing (Doğu Yıldızı) adlı feribotun şiddetli fırtınaya yakalandığını, kısa sürede sulara gömüldüğünü duyurdu.

Kurtarılan yolcular arasında kaptanın ve geminin baş mühendisinin de olduğu belirtildi. Polis tarafından gözaltına alınan kaptan ve mühendisin geminin siklona yakalandığını ve çok kısa süre içinde battığını söylediği öğrenildi.


Kazanın yaşandığı noktada su derinliğinin 15 metre civarında olduğu bildirildi. AP'nin Çin devlet televizyonundan aktardığı bilgiye göre; arama kurtarma ekibi, alabora olan gemide sıkışan yolcuların yardım çığlıklarını duyuyor. Reuters, dalgıçların geminin içinde sıkışan yaşlı bir kadını kurtardığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.