ÇİN´DE SEL ENFLASYONU

ÇİN´DE SEL ENFLASYONU
Çin’in doğusunda bir haftayı aşkın süredir devam eden sağanak yağışın sebep olduğu sel felaketinin 5 milyondan fazla vatandaşı etkilediği bildirildi
Çin ulusal haber ajansı Xinhua’dan yapılan açıklamada, sular altında kalan Hubei ve Zhejiang bölgelerinde ay başından beri ölen ve kayıpların toplam 170 kişiyi bulduğu ve 432 bin hektarı aşkın tarım alanının tahrip olduğu belirtildi. Bin işyerinin faaliyetinin durduğu, 7 bin evin yaşanmaz hale geldiği ülkede mal kaybı da 930 milyon doları (1 milyar 480 milyon TL) geçti. Zhejiang bölgesinin bir kasabasında yaşanan toprak kaymasında ise iki kişi can verdi.

Bölgeye giden anayollar ve tren seferlerinin durdurulduğu fakat yardımların büyük çabalarla ulaştırılmaya çalışıldığı bölge için felaket alarmı, ülkede en yüksek kabul edilen “dördüncü” seviyeye çıkarıldı. Vatandaşların tahliyesi için orduda oluşturulan özel birlikler bölgeye gönderildi. 1955’ten bu yana en büyük sel felaketini yaşayan Çin’de verimli tarım alanlarının uğradığı zarar enflasyona yansıdı. Gıda fiyatlarında yüzde 40 artış yaşanırken Çin hava kurumu yetkilileri, havanın pazartesi günü açmasını beklediklerini söyledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.