Dünya basını operasyonu konuşuyor

Dünya basını operasyonu konuşuyor
Reuters, Zaman Gazetesi'ne yapılan polis baskınını 'ACİL' başlığıyla 'son dakika' olarak duyurdu.

Reuters haberinde, polis ekiplerinin bu sabah Zaman Gazetesi'ne baskın düzenlediği belirtilerek, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 gün önce söz konusu operasyona işaret ettiğine dikkat çekildi.
Reuters, hadisenin 3 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıldönümüne denk geldiğine de vurgu yaptı.
Dumanlı'nın bu sabah canlı yayında korkusuz bir şekilde polis ekiplerine kendisini tutuklama çağrısı yaptığı, bu sırada Zaman Gazetesi'ne gelenlerin "Özgür basın susturulamaz" diye slogan attığı ifade edildi.
Reuters, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı yönündeki haberlere de yer verdi.
PRESS TV
14 Aralık operasyonu, yabancı medyada da yansıdı. İranlı medya, “Türk polisi, Erdoğan’ın eski müttefikine yakın tv kanalı ve gazeteye baskın düzenledi” diyor.
İran devletine ait PressTV kanalı, “Türk polisi, Erdoğan’ın eski müttefikine yakın” bir televizyon kanalı ve gazeteye operasyon düzenlediğini” duyururken polisin eş zamanlı olarak İstanbul ve diğer illerde baskınlar gerçekleştirerek bazı kişileri gözaltına aldığını belirtti.
Baskınların “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi Gülen’in destekçilerine yönelik yeni bir kampanya sinyalini vermesinden iki gün sonra” yapıldığını belirten PressTV, “Erdoğan defalarca Gülen ve destekçilerini, geçen yıl büyük bir yolsuzluğu gözlerin önüne seren online sızmalar ve tapelerin arkasında olmakla suçladı” dedi.
Erdoğan’ı kastederek “Eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı soruşturmaları din adamın destekçilerince planlandığını ve kendini iktidardan düşürmeye amaçlayan bir komplo olduğunu söyledi” de denilen haberde Gülen’in suçlamalarını reddettiği belirtildikten sonra Hizmet için “iktidara geldiğinde Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en başlıca bir destekçisi idi” sözleri de kullanılıyor. 

14 ARALIK OPERASYONU BBC’DE HABER OLDU
Türkiye’de bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen “14 Aralık” operasyonu, BBC'de de haber oldu. BBC operasyonu “14 Aralık operasyonu: Samanyolu TV ile emniyetten gözaltılar”sözleriyle duyuruyor.
BBC, “14 Aralık” operasyonunu duyururken Türk medyasında yer alan baskınlar ve gözaltılar ile ilgili bilgiler dikkat çektikten sonra “Twitter’da Fuat Avni mahlasıyla yazan kullanıcı dün gece de Gülen Cemaati yayın organlarına operasyon yapılacağını yazmış, bunun üzerine cemaati destekleyenler dün akşamdan beri Zaman gazetesinin önünde ‘demokrasi nöbeti’ başlatmışlardı” diyor.

ALMAN MEDYA : PARALEL YAPI OPERASYONU BAŞLADI
Türkiye’de gerçekleştirilen “14 Aralık” operasyonu, Alman medyasına “’Paralel Yapı’ Operasyonu” sözleri ile yansıdı.
Deutsche Welle, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 23 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğunun belirtildiğini söyledi.
Haberde soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapılacağnını öğrenildiği de kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.