Dünyanın en güçlü mafya babası hapisten kaçtı

Dünyanın en güçlü mafya babası hapisten kaçtı
Sadece Meksika'nın değil dünyanın en güçlü mafya babalarından olan Joaquin 'El Chapo' Guzman hapisten kaçtı. Bu, uyuşturucu baronu 'El Chapo' lakaplı Guzman'ın Meksika'nın en yüksek güvenlikli hapisanesinden 14 yılda iki



Başkent Mexico City'ye 90 kilometre mesafede olan Altiplano hapisanesinde en son dün akşam 9:30 sularında görüldüğü öğrenilen Guzman için insan avı başlatıldığı açıklandı.

Derhal başlatılan operasyonla otoyolların etrafı sarıldı, Toluca havalimanında uçuşlar durduruldu.

Meksikalı yetkililer yaptıkları aramalarda Guzman'ın koşuğundan başlayıp hapishane duvarının öte tarafına kadar uzanan 15 kilometrelik bir tünel bulunduğunu açıkladı.

 

13 YIL SONRA ABD VE MEKSİKA'NIN ORTAK ÇALIŞMASIYLA YAKALANMIŞTI
Meksikalı güvenlik güçleri 13 yıl boyunca firari olan Guzman’ı geçtiğimiz yıl Pasifik’teki tatil kasabası Mazatlan’da yakalamıştı. Evine baskın yapılan Guzman, güzellik kraliçesi, ikizlerinin annesi eşi Emma Coronel’e (24) kahvaltı hazırlarken yapılan baskınla ele geçirilmişti. Operasyona FBI destek vermişti.
1993 yılında hapse giren Guzman, 2001’de çamaşır sepetine girerek hapisten kaçmıştı.

ABD İADESİNİ İSTEMİŞTİ
ABD’li yetkililer, “yakalanan en büyük balık” olarak tanımladıkları, ülkelerine de uyuşturucu kaçıran Guzman’ın Meksika’daki herhangi bir cezaevinden tekrar kaçma riski nedeniyle iadesini istemişti. Fakat Meksikalı yetkililer, Guzman’ın daha önce aldığı 24 yıllık hapis cezasını çekmesi gerektiğini belirterek bu talebi reddetti.
Forbes listesinin “dünyanın en güçlü insanları” listesinde de yer alan Guzman’ın mal varlığının 1 milyar dolar olduğu sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.