Erdoğan'dan Beşar Esad’a mesaj iddiası

Erdoğan'dan Beşar Esad’a mesaj iddiası
"Ya Mahir’i biz alalım ya da Avrupa’ya gitsin"
İsrail basını dün Dubai’den yayın yapan El Arabiya televizyonunun “Erdoğan hükümeti, Beşar Esad’dan Suriye’deki kanlı askeri müdahalelerin 1 numaralı ismi olarak görülen kardeşi Mahir’i ülkeden çıkarmasını istedi” şeklindeki haberini manşetlere taşıdı.

Dünkü habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına özel bir temsilci, ‘önümüzdeki 24 saat içinde’ Erdoğan’ın uyarı mektubunu Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a iletmekle görevlendirildi.

İddiaya göre, Ankara “Ya Mahir’i biz alalım ya da Avrupa’da bir yere gitmesini sağlayalım” mesajı verdi. Suriye rejiminin “kötü polisi” olarak adlandırılan Mahir Esad’a bağlı birliklerin en az 1300 muhalifin ölümünden sorumlu olduğu iddia ediliyor. Gözlemciler köşeye sıkıştıkça Beşar Esad’ın her geçen gün daha fazla kardeşine yaklaştığını belirtiyor. Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bugün “güncel durumla” ilgili bir konuşma yapacağı bildirildi. Esad en son 16 Nisan’da devlet televizyonundan halka seslenmiş ve ulusal diyalog çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.