Filistinli Bakan çatışmada öldü

Filistinli Bakan çatışmada öldü
Filistinli bir bakan Batı Şeria'daki protestolar sırasında yaşamını yitirdi.
Filistinli Bakan Ziad Ebu Ayn Batı Şeria'daki protestolar sırasında yaşamını yitirdi. Söz konusu bakanın İsrailli askerler tarafından itilip darp edildikten sonra hastanede hayatını kaybettiği öne sürülüyor.

Reuters, görgü tanıklarının ve bölgedeki sağlık ekiplerinin verdiği bilgiye dayanarak Batı Şeria'da protestocularla İsrail askerleri arasında yaşanan çatışma sırasında, Filistinli Yerleşim Bakanı Ziad Ebu Ayn'ın ın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ajans, Ebu Ayn'ın hastaneye kaldırılırken öldüğünü duyurdu.
İsrail kaynakları ise Ebu Ayn'ın İsrail askerleriyle yaşanan itiş kakıştan sonra hastaneye kaldırıldığını ve burada yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Ebu Ayn'ın hasta olduğu ve ölümünde hastalığının rol oynadığı iddia edildi.

Söz konusu bölgede dün geceden itibaren İsraillilerle Filistinliler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyordu. İsrailliler, Filistinlileri hayvanlarını çalmakla suçlarken Filistinliler de İsraillilerin araçlara taş attığını ve zeytin ağaçlarına zarar verdiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.