Fransa'daki Saldırıda Ölenlerin Milliyetleri ve Kimlikleri Belli Olmaya Başladı

Fransa'daki Saldırıda Ölenlerin Milliyetleri ve Kimlikleri Belli Olmaya Başladı
Nice'te dün geceki korkunç saldırıda ölenler arasında 3 Alman, 2 ABD, 2 Ermenistan, 1 İsviçre, 1 Rusya ve 1 Ukrayna vatandaşı bulunduğu belirlendi. Kurbanların isimleri de yavaş yavaş açıklanıyor.

Fransa'nın Nice kentinde dün gece 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında düzenlenen terör saldırısında 84 kişi hayatını kaybetti. Fransa'daki saldırının detayları da bir bir ortaya çıkıyor. Kutlamaların yapıldığı alana kamyonla giren saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezerek öldürdüğü belirtildi.

İLK ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİ MÜSLÜMAN BİR KADIN!

New York Times'ın haberine göre Bouhlel'in ezerek öldürdüğü ilk kişiler, Müslüman bir kadın ve kimliği belirlenemeyen bir erkek oldu.

ÖLENLERİN MİLLİYETLERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Kamyon teröründe hayatını kaybedenlerin milliyetleri de belli olmaya başladı.

Şimdiye kadar, ölenler arasında 3 Alman, 2 ABD, 2 Ermenistan, 1 İsviçre, 1 Rusya ve 1 Ukrayna vatandaşı bulunduğu belirlendi.

Hayatını kaybeden Alman vatandaşlarından birinin öğretmen 2'sinin de öğrenci olduğu kaydedildi. Alman öğrencilerin okul gezi kapsamında Nice'de olduğu belirtildi.

Olayın ardından İtalya-Fransa sınırındaki kontroller sıklaştırıldı ve Almanya'da Fransa Ulusal Bayramı kutlamaları iptal edildi. Alman turizm operatörleri de Nice kentinde tatil planlayanların tatil iptallerini ücretsiz gerçekleştirebileceklerini belirtti.




Saldırıda öldürülen 21 yaşındaki Ukrayna vatandaşı Victoria Savçenko, kimliği belli olan ilk kişi oldu. Daily Mail, Savçenko'nun Moskova'da yaşadığını ve Rusya'nın saygın üniversitelerinden birinde okuduğunu bildirdi.


ARKADAŞI, ÖLÜMÜNE TANIK OLMUŞ!

Savçenko'nun 21 yaşındaki arkadaşı Polina Serebryannikova, genç kadının ölümüne saniye saniye şahit oldu. Serebryannikova, "Arkadaşımla kordonda yürüyorduk. Bu kamyonun garip bir şekilde geldiğini gördük. Arkadaşıma çarpıp öldürdü... Ben hastaneye kaldırıldım. Bir ayağımdaki parmaklarım kırıldı. Diğer bacağım şişti" dedi.

TÜM DETAYLARIYLA NICE SALDIRISI

* Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde dün yerel saatle 23.00'te Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlamaları yapılıyordu.

* Beyaz bir kamyon sahil yolunda kutlamaları izleyen kalabalığın içine daldı. 2 km boyunca kaldırıma da çıkıp zig zag yaparak 50-90 km hızla ilerledi.

* Birçoğu çocuk 84 kişi kamyonun altında kalarak öldü.

* Sürücü, kamyon hâlâ hareket halindeyken güvenlik güçlerince vurularak öldürüldü.

* Mohamed Lahouaiej Bouhlel adlı sürücü sabıkalı olsa da, poliste terör kaydı yok. "Yalnız kurt" olabilir. 1985 doğumlu Bouhlel, Nice'te oturma izni olan bir Tunus vatandaşı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.