Güvenlik güçleri turist konvoyunu vurdu

Güvenlik güçleri turist konvoyunu vurdu
Mısır İçişleri Bakanlığı, Batı Sahra'da turistlerin bulunduğu araçlara yanlışlıkla açılan ateş sonucu Meksikalı ve Mısırlı 12 turistin öldüğünü açıkladı.
 Mısır'da polis ve askeri güçler, içinde Meksikalı ve Mısırlı turistlerin bulunduğu konvoya yanlışlıkla ateş açtı. Olayda 12 turist öldü, 10'u ise yaralandı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu gece polis ve askerlerden oluşan bir ekip, ülkenin batısındaki çöl bölgesinde terörist unsurları takip ederken, yanlışlıkla Meksikalı bir turist konvoyu olan 4 tane araca nişan alıp ateş açtı. Meksikalı ve Mısırlı turistlerden oluşan 12 kişi öldü. 10 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Turist araçlarının yasak bir bölgeye nasıl ve neden girdiği soruşturuluyor" denildi. Ölü ve yaralılar içerisinde kaç kişinin Meksikalı olduğuna dair bilgi ve başka detay verilmedi. IŞİD, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, Mısır'ın batısındaki çölde ordunun düzenlediği bir saldırıyı geri püskürttüklerini iddia etmişti. Libya sınırında yer alan Batı Sahra'da özellikle de insan ve silah kaçakçılığının sıklıkla yaşandığı gözleniyor. Mısır güvenlik güçleri, bölgede son iki yıldır sınır güvenliğini sağlamak için yoğun bir şekilde bulunuyor.
-Radikal-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.