IKBY'de milletvekillerinin Erbil'e girişinin engellendiği iddiası

IKBY'de milletvekillerinin Erbil'e girişinin engellendiği iddiası
IKBY'de Goran Hareketi'ne mensup parlamento başkanı ve bir grup milletvekilinin Erbil'e girmelerinin engellendiği iddia edildi. KDP'li yetkililer, Goran Hareketi'ne hükümetten çekilme çağrısı yaptı.
 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Goran Hareketi'ne mensup Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet ve bir grup milletvekilinin Erbil'e girişine izin verilmediği ileri sürüldü. 
IKBY Parlamentosu Basın Danışmanı İbrahim Namo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Goranlı Parlamento Başkanı Muhammet ve beraberindeki milletvekillerinin Erbil asayişi tarafından kente alınmadığını ve Süleymaniye'ye geri gönderildiğini iddia etti.

Goran Hareketi'ne koalisyondan çekil çağrısı

Öte yandan, Kürdistan Demokrat Partili (KDP) yetkililer, Süleymaniye ili ve ilçelerindeki gösterilerin sorumlusu olarak gösterilen Goran Hareketi'ne koalisyon hükümetinden çekilme çağrısı yaptı. 

KDP Siyasi Büro Sekreteri Fazıl Mirani, Goran'ın artık hükümette yer almayacağını iddia ederken, KDP Parlamento Grubu Başkanı Ümit Hoşnav da "Goran, artık hükümetin bir parçası değildir" dedi.

Başbakan ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin bugün kabinedeki 4 Goranlı bakanla bir araya geleceği belirtildi. 

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) kontrolündeki Süleymaniye ili ve ilçelerinde maaş sorunu ve başkanlık krizini protesto amacıyla 8 Ekim'de başlayan gösterilerde 5 kişi ölmüş, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.