İsrail'de linç edilen Eritreli öldü

İsrail'de linç edilen Eritreli öldü
İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan zannedilerek vurulduktan sonra çevredeki Yahudiler tarafından linç edilen Eritre asıllı sığınmacı hayatını kaybetti.
 İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda, polis tarafından "saldırgan zannedilerek vurulduktan sonra çevredeki Yahudiler tarafından linç edilen" Eritre asıllı sığınmacının hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail basınında çıkan haberlere göre, dünkü Beerşeba saldırısının faili olarak açıklanan iki kişiden birinin saldırgan olmayıp Eritreli bir sığınmacı olduğu anlaşıldı. Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde, "dün saldırgan zannedilerek vurulan kişinin çevredeki İsrailliler tarafından linç edilerek ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede bu sabah hayatını kaybettiği" bilgisine yer verildi. Haberde ayrıca, polisin Eritreli sığınmacının öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Öte yandan İsrail polisi, dün düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin İsrail vatandaşı bir Filistinli olduğunu açıkladı. Kimliği Muhand el-Okabi olarak açıklanan kişinin İsral'in güneyindeki Negev bölgesinde yer alan Hura kasabasında yaşayan bir bedevi olduğu belirtildi.

İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde dün akşam düzenlenen silahlı saldırıda bir İsraillinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld  ilk yaptığı açıklamada, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini  belirterek, "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biri vurularak öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi" ifadelerini kullanmıştı. Rosenfeld daha sonra yaptığı açıklamada ise saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirdiğini bildirmiş ancak konuyla ilgili daha fazla detay vermemişti.

İsrail'in, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerini kısmen ya da tamamen engellemesi ve Yahudileri Harem-i Şerif'in avlusuna alması nedeniyle İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan gerginlik son günlerde arttı. Bu son olayla birlikte ay başından buyana öldürülen Filistinlilerin sayısı 11'i çocuk 44'e yükselirken, olaylarda 8 de İsrail vatandaşı hayatını kaybetti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor. AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.