Japonya'yı tayfundan sonra 6,7'lik deprem vurdu

Japonya'yı tayfundan sonra 6,7'lik deprem vurdu
Japonya’nın Hokkaido bölgesinde meydana gelen şiddetli depremde ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 125 kişi yaralandı. 32 kişinin de kayıp olduğu bildiriliyor. Ülkeyi birkaç gündür de Jebi Tayfunu vuruyordu
Salı günü ülkeyi vuran tayfunun yaralarını saran Japonya’yı bu kez deprem vurdu. Sabaha karşı 3.00 sularında Hokkaido’da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem, birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanmasına neden oldu.

TOPRAK KAYMALARINA NEDEN OLDU

Japon yayın kuruluşu NHK ve Kyodo ajansı, ülkenin kuzeyindeki Hokkaido Adası’nda ormanlık alanda çok sayıda toprak kaymasına neden olan 6,7 büyüklüğündeki depremde en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin kaybolduğunu ve 125 kişinin yaralandığını duyurdu. 

3 REAKTÖR DEVRE DIŞI KALDI

Depremin ardından Tomari nükleer santralinde 3 reaktör devre dışı kaldı ve acil durum jeneratörlerine bağlandı. Adada yaklaşık 3 milyon haneye elektrik verilemedi, hava alanları ve çok sayıda otoyol kapatıldı. 

25 BİN ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Yetkililer, bölgeye arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 25 bin asker ve diğer personelin gönderildiğini belirtti. 

Depremin ardından bölge sakinleri süpermarketlerin önünde böyle kuyruğa girdi. Ülkelerindeki her faciada olduğu gibi, Japonların soğukkanlılığı, dayanışması ve kaostan tamamen uzak durma çabası bir kez daha takdir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.