Kabil'de bombalı saldırı: 24 ölü

Kabil'de bombalı saldırı: 24 ölü
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban hükümet çalışanlarını taşıyan bir otobüse bomba yüklü araçla saldırdı. İntihar saldırısında en az 24 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı.
Afganistan'ın başkenti Kabil bombalı saldırıyla sarsıldı.İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necib Daniş "Bomba yüklü araç yoğun saatlerde maden bakanlığı çalışanlarını taşıyan otobüse saldırdı" İfadelerini kullandı.

Yerel saatle 07.00'de sıralarında yaşanan saldırıda 24 kişinin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı açıklandı.Saldırı nedeniyle çevredeki 15 kadar dükkan ve patşama bölgesindeki diğer araçlar da zarar gördü.


TALİBAN SALDIRIYI ÜSTLENDİ


Son dönemde ülkede saldırılarını yoğunlaştıran Taliban son saldırıyı da üstlendi.Taliban sözcüsü saldırıda '37 istihbarat görevlisi öldü' ifadelerini kullandı. Taliban sıklıkla yaptığı saldırılarda ölen kişilerin sayısını gerçek rakamlardan fazla gösteriyor.Patlamanın yaşandığı bölgede de çoğunlukla Şii Hazara azınlığa mensup kişilerin yaşadığı aktarıldı.Ayrıca saldırının olduğu bölge yakınında hükümet başkanı yardımcısı Mohammed Mohaqiq'in de evinin de olduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.