'Kan akıtmak Kızılbaşlara yakışır'

'Kan akıtmak Kızılbaşlara yakışır'
Suriye'yi kana bulayan teröristler cihat çağrısı yaptı. Hedefte CHP de var. ÖSO'nun yayın organı “Özgür Suriye Haber Ajansı” eliyle mezhep düşmanlığı körükleniyor.
Patlamanın sorumluluğu “Alevi terör örgütü”ne yüklenirken Türkiye'den çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü için “Bunların tek gayesi kan akıtmak. Kızılbaşlara bu yakışır anca” ifadeleri kullanıldı. Yine Hatay halkının çoğunluğunu oluşturan Nusayriler “İslam düşmanı” ilan edildi.
Reyhanlı'daki kanlı saldırısının ardından “Özgür Suriye Haber Ajansı'nın yaptığı açıklama dikkat çekiyor

“ÖRGÜT ADI VERDİLER”
Sosyal medya üzerinden patlamadan hemen sonra yapılan açıklamada örgüt adı teleffuz ediliyor: “Hatay Reyhanlı'da patlatılan bombaların arkasında Esed'e hizmet eden, Hatay ve Lazkiye merkezli Alevi terör örgütü olan THKP-C Acilciler'in lideri Miraç Ural'ın ( aynı zamanda Esad'ın ordusunda muvazzaf subay görevindedir) olduğu açık seçik ortada.”

Hükümetin yetkililerini söylemlerini aratmayan açıklamada, “Bazı konuları hatırlatmakta fayda var. Ülkemizde, İran istihbaratı mensubu 10 kadar kişi pkk'lılara bilgi verirken ve bilgi alırken görüntülenmiş ve ardından yakalanmıştı. İran'ın, Esad'a askeri, silah ve istihbarat yardımları yaptığını biliyoruz. PKK ile bilgi alış verişi yapan İran İstihbaratı ve PKK'ya kucak açan Esed'in El-Muhaberat teşkilatı'nın ortak çalıştığını ele alırsak, THKP-C terör örgütünün Hatay'daki gücünü kullanarak bu patlatmayı gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz. THKP-C Acilciler terör örgütü, Hatay Amanos dağlarında pkk mensupları ile barınıp, askerlerimizle çatışmaya girdiklerini ve polislere saldırdıklarını da hatırlatmakta fayda var.”

“KAN AKITMAK ANCAK KIZILBAŞLARA YAKIŞIR” 
“Özgür Suriye Haber Ajansı” bununla da yetinmiyor, Türkiye'de yasal faaliyet gösteren ve aralarında ana muhalefet partisinin de olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünü de hedef gösteriyor.

“Hatay halkını kışkırtıp çatışma ortamı yaratmak için çalışan diğer parti ve grupları daha önce dile getirmiştik, bu yüzden fazla üzerlerinde durmaya gerek yok” denilen açıklamada şu ifadeleri yer alıyor: “Yine de bunların isimlerini yazmakta fayda var; Chp, İşçi partisi, TKP, halkevleri, ÖDP, ESP, alevi dernekleri ve federasyonları, THKP-C, Dhkp-c, Kemalistler, Ulusalcılar, TGB vs. Bu dernek, grup ve partilerin Hatay'da sürekli miting, yürüyüş yaptığını gördük, paylaştık. Bunların tek gayesi kan akıtmak. Kızılbaşlara bu yakışır anca.

“NUSAYRİLER İSLAM DÜŞMANI”
Açıklamada, Hatay halkının çoğunluğunu oluşturan Nusayrilar (Arap Alevileri” İslam düşmanı ilan edildi. Şöyle denildi: “En ufak bir olayda bayrağını alıp konvoy yapan, ırkçı slogan atan bu içi boş milliyetçiler, Suriye'li vatandaşlara, özellikle bu patlama sebebiyle saldırmaktalar Burada dikkat etmemiz gereken husus, bu içi boş milliyetçilerin bir şehit haberi olduğunda hemen bayrağını kapıp tekbir getirmesidir, tabi manasını bileden bunu yapmaktalar, amaç slogan olsun bağıralım çağıralım ölenleri sömürelim mantığı. 

Komünistlerin, ulusalcıların gazına gelip masum Suriyeli vatandaşlara saldıran bu köpekleri, Esed'çi THKP-C acilciler terör örgütüne ve Hatay'da ayaklanma sağlamaya çalışanlara karşı hiç bir karşılık vermedikleri gibi, aksine destek vermekteler. Milliyetçi geçinen, köpek işareti yapan bu kişilerin Allah'ın yasak kıldığı ırkçılık tasmasını takarak, dinsizlerin tahrikine gelip Suriyeli müslümanlara saldırması ve İslam düşmanı olan nusayrilerle birlikte hareket etmeleri elbette sorgulanmalıdır.”

“HÜKÜMETİ ELEŞTİRENLERE TEHDİT”
Açıklamada hükümetin Suriye politikasını eleştirenler de tehdit edildi: “Bu saldırının amacıda, fazla insan öldürerek, halkı Suriye'lilere karşı kışkırtmak hatta ayaklandırmaktır. Bu oyuna gelen kişilerin sayafamıza yaptığı yorumlara baktığımızda ''Suryelilerin Türkiye'de ne işi var'', ''bizim derdimiz bize yeter'', ''bizene Suriye'den'' vb. cahilce yorumlar yapıyorlar. İş müslümanlığa gelince ''müslümanım'' derler, bu söylemleri söyleyenlere müslüman demek mümkün değil. Veya ''insanı İslamdan soğutuyorsunuz'' diyerek kafirliğe kaçmak için bahane uyduruyorlar kendilerince. Müslümanlık, kardeşine yardım etmektir. Biz bir tek kardeşlik tanırız, o da ehli sünnet kardeşliğidir, söz konusu İslam olunca herşeyi ve herkesi ayaklar altına alırız, sıfatı ne olursa olsun.”

“CİHAD İÇİN HAZIRLIKLI OLUN”
Açıklamada Cihad çağrısı da eksik bırakılmadı: ''Ey iman edenler! Sabredin! Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin! Cihad için daima hazırlıklı ve uyanık bulunun! Ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki felâh bulup başarıya eresiniz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.