Mısır'da 30 Haziran Gösterileri

Mısır'da 30 Haziran Gösterileri
Hürriyet ve Adalet Partisi'nin Zekazik şehrindeki merkezi silahlı kişilerin saldırısına uğradı.
Mısır'da onlarca silahlı kişinin iktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi'nin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin doğum yeri Zekazik şehrindeki merkezine saldırdığı bildirildi. 
AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, bu sabah düzenlenen saldırıda binanın üçüncü katında bulunan parti binasının yakıldığını, saldırganların aynı binanın ikinci katındaki dairelerde bulunan malzemeleri yağmaladığını belirtti. 

Yakılan parti binasının bölge emniyet müdürlüğüne 30 metre uzaklıkta yer aldığına dikkati çeken görgü tanıkları, olay yerinde hiçbir polisin bulunmadığını, kimliği belirsiz grubun silahlarla çevreye ateş açtıklarını ve korku saçtıklarını ifade etti. 

Öte yandan kimliği belirsiz grupların şehirdeki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) binasını da bastığı, ana kapıyı ateşe verdikleri, İhvan üyelerinin olay yerinden ayrılmasından sonra burayı ele geçirdikleri kaydedildi. 

Mısır sağlık yetkilileri, son günlerde ülke genelinde meydana gelen şiddet olaylarında şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

-Şefik'ten suçlamalara yanıt 

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek rejiminin son Başbakanı Ahmet Şefik ise 30 Haziran'da ülkede kaos çıkarmak amacıyla bazı grupları finanse ettiğine dair suçlamaları reddetti. 

Bir televizyon kanalına konuşan Şefik, iddiaları "asılsız" olarak nitelendirerek, muhalefetin çağrıları üzerine 30 Haziran'da yapılması planlanan Mursi karşıtı gösterilerin "İhvan iktidarının sonunun başlangıcı" olacağını öne sürdü. Halihazırda Dubai'de bulunan Şefik, "Cumhurbaşkanı Mursi istese de istemese de muhalefeti yönetmek için Kahire'ye geri döneceğim" dedi.  

İsyan girişimini imzalayarak destek verenler arasında yer aldığını vurgulayan Şefik, 30 Haziran'ın Mısır tarihinde dönüm noktası teşkil edeceğini ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın sonunun başlangıcı olacağını öne sürdü. - Kahire

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.