Mısır’da Rusya’ya ait yolcu uçağı düştü

Mısır’da Rusya’ya ait yolcu uçağı düştü
Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası'nda Rusya'ya ait bir yolcu uçağının düştüğü belirtildi.

Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası’ndA, Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayolları’na ait  Airbus A-321 tipi yolcu uçağının Mısır semalarında düştüğü açıklandı.



‘UÇAKTA İNSAN SESLERİ’

217 yolcusu ve 7 mürettebatıyla toplamda 224 kişinin bulunduğu uçaktan insan seslerinin geldiği bildirildi.

Olay yerine giden güvenlik servisi tarafından yapılan açıklamada, “Can kurtaranlar olay yerine vardılar, yolculara ulaşmaya çalışıyorlar. Sesleri duyduktan sonra canlı yolcuları bulmayı ümit ediyoruz” denildi.

Öte yandan, ikiye ayrılan uçaktan 100 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.


UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Mısır’ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan ve içinde 224 yolcu ve mürettebatın bulunduğu Airbus A321 tipi bir yolcu uçağıyla radar teması kesildi. Uçakla son temasın Sina Çölü üzerinde, kalkıştan 23 dakika sonra kurulduğu bildirildi. Bölgede başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında A321′in enkazına rastlandı. Rus yolcu uçağının parçaları Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nın merkezinde bulundu.

Mısır yetkilileri düşen uçağı bulduklarını bildirdi. Uçağın tamamen zarar gördüğünü belirten yetkililer, “Uçakta bulunan yolcuların hepsi büyük ihtimalle hayatlarını kaybettiler” dedi. Mısır hükümetinden yapılan açıklamada, Rus uçağının Sina Yarımadasının kuzeyinde bulunan El Ariş’in 100 kilometre uzağında düştüğü belirtildi.

Rus charter yani tarifesiz hava taşımacılığı yapan Metrojet şirketine ait A321 tipi uçağın EI-ETJ tescilli ve 1997 yılında imal edildiği açıklandı.


TÜRK HAVA SAHASINA GİRECEKTİ

Uçağın Mısır’ın Şarm-el-Şeyh kentinden havalandığı ve St.Petersburg kentine gitmek üzereyken Sina yarımadasına düştüğü biliniyor. Uçak, Mısır hava sahasını Akdeniz üzerinde terk edip Türk hava sahasına girecekti.

UÇAK KAHİRE’DE İNİŞ YAPMAYI TALEP ETMİŞ

Şarm El Şeyh havalimanından yapılan açıklamada, “Uçağın kalkmasının ardından pilot bağlantıya geçti ve teknik sorunu bildirdi. Rotayı değiştirmeyi ve Kahire havalimanında iniş talep etti. Daha sonra bağlantı koptu” denildi.

MISIR KABİNESİ ACİL TOPLANDI

Mısır Başbakanı Şerif İsmail’in yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait bir yolcu uçağının Sina yarımadasında düştüğü belirtildi. Yaşanan feci kaza sonrası, Başbakan İsmail’in bakanlar kurulu ve güvenlik yetkilileriyle acil toplantı yaptı.


RUSYA: ARAŞTIRIYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Mısır’da bulunan Rusya Büyükelçiliği yetkililerinin Rus uçağının durumunu araştırmaya başladıklarını bildirdi.

Zaharova, “Rusya Büyükelçiliği yetkilileri ‘Kogalımavia’ Rus havayolu şirketine ait uçağın durumunu araştırıyor. Kesin bilgi elde edildiğinde basına açıklama yapılacak” dedi.

St. Petersburg Valisi Georgy Poltavçenko’nun Mısır’daki olay hakkında bilgilendirdiği açıklandı. Vali’nin Basın Danışmanı Andrey Kibitov, “Vali şu anda işinin başındadır, kaybolan uçakla ilgili kendisi bilgilendirildi ve gelişmeleri takip ediyor” dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA ‘PSİKOLOJİK’ DESTEK

Pulkovo havalimanı kaybolan uçağın yolcularının yakınlarına yardım etmek için yetkili merkez kuruyor. St. Petersburg Sosyal Politikalar Komitesi Başkanı Aleksandr Rzhanenkov yaptığı açıklamada, “Evet, yardım merkezi kuruluyor. Komite durumu takip ediyor. Daha detaylı bilgileri daha sonra vereceğiz” dedi.

Ayrıca, Pulkovo havalimanına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Psikolojik Yardım Merkezi psikologlarının geldiği belirtildi.


Rusya’da 1 Kasım yas günü ilan edildi

Mısır'da meydana gelen uçak kazasında birçok kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Rusya'da ulusal yas ilan edildi.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, uçak kazasından dolayı Rusya’da 1 Kasım 2015′in yas günü ilan edildiği belirtildi.

1 Kasım’da ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecek, televizyon ve radyo şirketlerine ve diğer kuruluşlara eğlence etkinliklerini ve programlarını durdurmaları teklif edilecek.

Aynı zamanda Rusya Federasyonu hükümeti kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine gereken yardımları sağlamak için tüm önlemleri alacak.

Bu kararnamenin imzalandığı günden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.