Mültecilere biber gazlı ve tazyikli sulu müdahale

Mültecilere biber gazlı ve tazyikli sulu müdahale
Macar polisi, Sırbistan sınırından ülkeye girmek isteyen mültecilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
Macaristan'da polis Sırbistan sınırından ülkeye giren mültecilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Sırbistan'da bekletilen bir grup mülteci sınırı kapısını geçip Macaristan'a geçiş yaptı. Macar polisi Horgoş Sınır Kapısı’nda mültecilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Olağanüstü hal ilan etti
Mülteci akınıyla baş etmekte zorlanan Macaristan, Sırbistan sınırındaki güney bölgelerinde olağanüstü hâl ilan etti. Budapeşte yönetiminin kararı, ülkede göç yasalarının sertleştirilmesini izliyor. Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs yeni yasalar ile polise özel yetkiler verildiğini ve askerlerin de gerektiğinde polislere yardımcı olacağını söyledi. Zoltan Kovacs meşru sığınma başvurularının ise değerlendirileceğini belirtti.
Macaristan'da yeni yasaların uygulanabilmesi için sınırda atlı polisler ve 30 nöbetçi yargıç görevlendirildi. Sınırdaki 200'den fazla mülteci ise açlık grevine ve oturma eylemine başladı. Mülteciler eylemlerini, Macaristan'a geçmelerine izin verilene dek sürdüreceklerini söyledi.

60 kişi gözaltında
Macaristan'da polis bundan böyle Sırbistan sınırına inşa edilen telleri aşan herkesi gözaltına alabilecek. Yetkililer şu ana kadar yasa dışı yollardan Macaristan'a girmeye çalışan 60 mültecinin gözaltına alındığını açıkladı. 175 kilometrelik Sırbistan sınırına çekilen 4 metre yüksekliğindeki tele zarar verenler de ya hapse atılacak ya da sınır dışı edilecek.
-Radikal-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.