Norveç'te 1 Türk kayıp

Norveç'te 1 Türk kayıp
Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven, Norveç’in Utoya adasında en az 85 gencin öldüğü saldırıda Türk asıllı bir Norveç vatandaşının da kayıp olduğunu açıkladı.

Norveç'te aşırı sağcı bir kişinin düzenlediği bombalı ve silahlı iki saldırıda toplam en az 92 kişi hayatını kaybetti. Norveç, dün ilk olarak başkent Oslo'nun merkezinde yaşanan bombalı saldırıyla sarsıldı. Saldırıda 7 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Bombalı saldırıdan birkaç saat sonra Oslo'nun kuzeydoğusunda bulunan Utoya adasında, İşçi Partisi gençlik kollarının düzenlediği ve 600 kadar gencin katıldığı bir kampa silahlı saldırı düzenlendi.

Norveç polisi, Utoya adasında bulunan gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 85 olduğunu açıkladı. Polisin yaptığı ada çevresinde özellikle denizde incelemelerini sürdürdüğü, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

NTV'ye telefonla bağlanan Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven, kampa katılan Türk asıllı bir Norveç vatandaşının da kayıp olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.