Pakistan'da bilanço ağır

Pakistan'da bilanço ağır
7.8 şiddetindeki depremle sarsılan Pakistan'da ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Ülkenin güneydoğundaki Belucistan’da 7,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Sarsıntıların yaklaşık 2 dakika boyunca sürdüğü öğrenildi. Ülkedeki tüm güvenlik teşkilatları alarma geçti. Türkiye saati ile 14:30 sıralarında meydana gelen depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntının da yaşandığı bildirildi. Son gelen bilgilere göre depremde en az 217 kişi hayatını kaybetti.
300 BİNDEN FAZLA İNSAN HİSSETTİ!

Ülkenin en büyük eyaletlerinden birisi olan Belucistan’da meydana gelen depremin, 300 binden fazla insanın yaşadığı, yaklaşık 100 KM’lik bir alanda hissesildiği öğrenildi.

‘KIRMIZI ALARM’ VERİLDİ

Depremden sonra ABD’de bulunan Birleşik Devletler Jeoloji Araştırma Kurumu tehlike derecesini ‘kırmızı alarm’ olarak belirledi. Bunun anlamı ise 1000 kadar kayıp 1 milyar dolardan fazla maddi hasar oluyor…

HİNDİSTAN DA HİSSETTİ

7.8 şiddetindeki depremin Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den de hissedildiği belirtildi. Pakistan’da, nisan ayında İran sınırındaki dağlık bölgede yaşanan 7.9 şiddetindeki depremde 46 kişi hayatını kaybetmiş 180 kişi de yaralanmıştı.

ORDU YARDIMA ÇAĞIRILDI

Pakistan’daki yerel kaynakların bildirdiğine göre Avanran ve Meşkel şehirlerinde ordu desteğe çağırıldı. Bazı evlerde büyük hasar olduğu ve içlerinden cesetler çıktığı ifade ediliyor.

SULARIN İÇİNDEN YENİ ADA YÜKSELDİ

Büyük depremden sonra Gwadar kıyı şeridinde hayret verici bir olay da yaşandı. Yerel Express News gazetesinin haberine göre depremden sonra denizde yeni bir ada su yüzüne çıktı. Meraklı kalabalıklar hemen şeride toplanarak hayret verici olayı cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.