Paris'te çatışma çıktı: 60 ölü var

Paris'te çatışma çıktı: 60 ölü var
Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama sesi duyuldu. İlk belirlemelere göre en az 6


Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti.
Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Fransız haber kanalı iTele'ye göre konser salonunda ateş açan iki kişi halen polis tarafından aranıyor.
Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan konser salonunda meydana gelen silahlı saldırılarda en az 60 kişi öldü.
EN AZ 100 REHİNE VAR
BBC'nin aktardığına göre Bataclan Konser Salonu'nda en 100 kişi rehin alınmış durumda. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre konser solunundaki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 olarak açıklandı.


PARİS EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: EN AZ 26 KİŞİ ÖLDÜ
Paris Emniyet Müdürlüğü, Paris'te bu akşam yaşanan terör saldırılarında en az 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı      
'STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA'
Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.