Rusya'da uçak kazası: 44 ölü

Rusya'da uçak kazası: 44 ölü
RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi bir yolcu uçağı, Petrozavodsk Havalimanı'na birkaç kilometre uzaklıkta düştü.

Kazada 44 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçağın, havalimanına 1-2 kilometre mesafede bulunan bir otoyola acil iniş yapmak zorunda kaldığı, ancak inişin çok sert gerçekleştiği ve uçağın parçalara ayrılarak, alevler içinde kaldığı bildirildi.


Rusya'nın kuzeybatı kesimindeki Karelya bölgesinde dün gece gerçekleşen kazaya, kötü hava koşullarının yol açmış olabileceği bildirildi.

Petrozavodsk havalimanı müdürü Alexei Kouzmitski Rus Interfax ajansına yaptığı açıklamada, Moskova'dan kalkan uçağın inişe geçtiği sırada kalın bir sisin bölgeyi örtüğünü belirtti.

Interfax ajansı verdiği haberde, cesetlerin otoyola saçıldığı ve uçağın iniş sırasında binalara çarpmasına ramak kaldığı ifade edildi.

RUS HAKEM PETTAİ DE UÇAKTAYDI  

Kazada hayatını kaybeden 44 kişi arasında Rusya'nın Süper Lig maçlarını yöneten ünlü hakemlerden Vladimir L. Pettai'nin de olduğu bildirilirken, yaralanan 8 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Uçaktaki 52 kişiden 5’inin mürettebat, 8’inin ise çocuk olduğu açıklandı. Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor.

Bu arada uçağın iki karakutusunun bulunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.