Yunanistan'da Bugün Bankalar Açıldı

Yunanistan'da Bugün Bankalar Açıldı
Euro'dan çıkmanın eşiğinden dönen Yunanistan'da bankalar üç haftanın ardından bu sabah açıldı. Günlük para çekme limiti esnetildi, haftalık 420 euro yapıldı.
Batmak üzere olan ve Euro Bölgesi ile 3'üncü yardım paketinde anlaşmaya varan Yunanistan'da 3 haftadır kapalı olan bankalar bugün açıldı. borsa bir sonraki talimata kadar kapalı kalmaya devam edecek.

KUYRUK OLDU

Yunanistan'da yaşanan kriz ve nakit sıkıntısı nedeniyle 3 hafta boyunca kapalı olan bankaların bir kısmı bugün açıldı. Bankalara koşan Yunanlılar şube önlerinde kuyruklar oluşturdu.

PARA ÇEKME LİMİTİ YÜKSELTİLDİ

Nakit çekme limitinin hala sınırlı olduğu ülkede, Yunanlıların haftalık tek işlemde kriz döneminde olduğu gibi 60 Euro değil 420 Euro çekebilecek.

HÜKÜMET İSTEDİ

Ülkenin mali krize girmesini ve Euro Bölgesi'nden çıkmasını engellemek için 29 Haziran'dan beri kapalı olan bankalar hükümet çağrısıyla açıldı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Çipras hükümetine IMF'ye olan borcunu ödeyebilmesi için 3'üncü yardım paketi hükümlerini yerine getirme konusunda bir az daha çabuk olmaları çağrısında bulunmuştu.

ACI REÇETE

Euro'dan çıkmanın eşiğinden dönen Yunanistan'da bankaların kapanması krizin en önemli sembolü oldu. Solcu Tsipras hükümeti kreditörlerle yeni anlaşmasında vergilere zam, kamu harcamalarında tasarruf ve daha birçok tedbiri içeren kemer sıkma önlemlerini kabul etti. Atina bu 'acı reçete'nin karşılığında 86 milyar euroluk yeni kurtarma paketi alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.