Yunanlılar kemer sıkmaya ‘Hayır’ dedi

Yunanlılar kemer sıkmaya ‘Hayır’ dedi
Yunanistan ile kreditörleri arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından, yeni bir kurtarma paketinin anlaşma taslağının oylandığı referandumda ‘Hayır’cılar kazandı.



Greek Prime Minister Alexis Tsipras votes in national referendum at a polling station in Athens

Hayır kampanyasının başını çeken Çipras oy kullanırken, ‘Korkacak bir şey yok’ der gibiydi. Fotoğraflar: Reuters

Şu ana dek oyların yaklaşık yüzde 90’ı sayıldı. Bu sonuçlara göre bugün düzenlenen referandumda halkın yüzde 61.5’i kemer sıkma önlemlerinin sürmesini öngören taslağın aleyhinde oy kullandı. ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 38.5’te kaldı.

A woman holds a placard with a Greek national flag next to a message in Greek reading, "No" during a rally in support of Greece, in Madrid

Sonuçları değerlendiren hükümet sözcüsü Gabriel Sakellaridis, taraflar arasında sonuçsuz kalan müzakerelerin yeniden başlaması ve kısa süre içinde anlaşma sağlanması gerektiğini söyledi. Sakellaridis, imzaların atılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Kreditörlerle yürütülen müzakerelerde yer alan isimlerden Euclid Tsakalotos ise, avrodan çıkmak gibi bir niyetleri olmadığını belirtti. Tsakalotos, bu geceden itibaren kreditörlerle tekrar masaya oturmaya hazır olduklarını vurguladı.

Maliye Bakanı Yannis Varufakis ise “Bugün verilen hayır oyu, demokratik katılıma verilen evet oyudur” dedi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yarın referandum sonuçlarını değerlendirmek için bir araya geleceği öğrenildi.

Bu sonuçların ardından başkent Atina’da ‘Hayır’ kutlamaları başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.