2013-2014 eğitim yılına coşkulu açılış

2013-2014 eğitim yılına coşkulu açılış
Küçükçekmece’de İlköğretim Haftası kapsamında TOKİ Şehit Er Yılmaz Özdemir İlköğretim Okulu’nda ‘2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı’ düzenlendi.
Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen coşku dolu programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır başta olmak üzere, protokol üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘BENİM DE OĞLUM BİRİNCİ SINIFA BAŞLADI’

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Aziz Yeniay, farklı bir heyecan yaşadıklarına dikkat çekerek, ”Bugün benim oğlum da ilkokul 1. sınıfa başladı. Kızım doktor oldu. Bu nedenle bugün bende sizlerle aynı heyecanı duyuyor ve yaşıyorum.”dedi. “Ulu önder Mustafa Kemal’in de dediği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine bu çocuklarımız taşıyacak. Çocuklar açısından ilköğretim gerçekten çok önemli. Bizler de Küçükçekmece ilçesi olarak eğitimde bir devrim yaşadık. Hükümetimizin de desteğiyle bugün geldiğimiz nokta çok önemli.'diyen Aziz Yeniay, ebeveynlerden, öğretmenlere, servis şoförlerine kadar eğitim gönüllüsü olan herkese teşekkür etti.

‘EĞİTİM MİLLİ BİR DAVADIR’

Hamit Çakır da yaptığı konuşmasında, eğitimin milli bir dava olduğuna dikkat çekerek, ancak bu şuuru kavrayabilmiş nesillerin her  sorunun üstesinden gelebileceğini söyledi. Ayrıca Çakır, “Ecdadımızın ödediği bedeller sonucunda burada bu güzel günü yaşayabiliyoruz.”dedi. Küçükçekmece’nin İstanbul’un önemli ilçelerinden birisi olduğuna da değinen Çakır, Anadolu’da okuyan bir çocukla Küçükçekmece’de okuyan bir çocuk arasında çok fark olduğunu da sözlerine ekleyerek bunun için Aziz Yeniay’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından TOKİ Şehit Er Yılmaz Özdemir İlköğretim Okulu öğrencileri protokol üyelerine çiçek takdim etti. Protokol üyeleri ise öğrencilere kitap hediye etti.

SPOR ALANI VE OYUN PARKI AÇILIŞI YAPILDI

Ayrıca program sonrasında, protokol üyeleri tarafından ‘Çok Amaçlı Spor Alanı’ ve ‘Çocuk Oyun Parkı’nın açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından spor alanını gezen protokol üyeleri ve Aziz Yeniay’ın, basket atışı yapması eğlenceli görüntüler oluşturdu. Yeni eğitim öğretim yılına 142 bin öğrenciyle merhaba diyen Küçükçekmece’de, oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen öğrenciler de hazırladıkları etkinliklerle törene renk kattı. Öğrenciler, program kapsamında şiirler, kompozisyonlar okudu. ‘Hırçın Karadeniz’in Uysal Delikanlıları’ da sergiledikleri Karadeniz yöresi halk oyunuyla büyük beğeni topladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, tören sonrası ders başı yapan birinci sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret ederek, onlara başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.