Anneler okuma yazma öğrendi

Anneler okuma yazma öğrendi
Beylikdüzü’ndeki anneler okuma-yazma öğrendi. Beylikdüzü Belediyesi ve AÇEV işbirliğiyle yetişkinler için düzenlenen Okuma-Yazma Kursu’nda, anneler başarı sevinci yaşadı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da annelerin elini öperek Okur Yazarlık B

Okuma-Yazma Kursu ilk mezunlarını verdi. Yaklaşık 4 ay boyunca Kavaklı Kültür ve Kurs Merkezi’nde Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Gönüllü Öğretmeni Maksude Emirler tarafından yapılan dersler sonunda anneler, Okur Yazarlık Belgesi’ni aldılar. Büyük bir azimle derslerine dört elle sarılan kursiyerler, başarılarını tahtaya yazdıkları eğitime vurgu yapan ve mutluluk sözleri içeren mesajlarıyla verdiler. Bu sefer çocuklar annelerinin başarılarını takdir etmek için onların yanındaydı.

 

Kursiyerlerle Sohbet Ettiler

Kursiyerleri ziyaret eden ve belgelerini de takdim eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Eski Milletvekili Süleyman Çelebi kursiyerlerle sohbet ettiler. İzlenen yol ve gidişatla ilgili kurs öğretmeninden de bilgi alan İmamoğlu, kursların devam etmesi yönündeki talepleri dinledi, konunun takipçisi olacaklarını ve kademe kademe ilerletilebileceğini söyledi.

 

“Artık Kimseye Soru Sormuyoruz”

“Okumayı bilmediğimiz için sokakta, markette birine soru yönelttiğimizde bize görmüyor musun diye çıkışıyorlardı ama şimdi kimseye birşey sormuyoruz, kendimiz okuyabiliyoruz. Kursta sadece okuma-yazma değil, telefon numaralarımızı, sayıları, hesap yapmayı da öğrendik” diyen kursiyerler öğretmenlerine ve Başkan İmamoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.

 

Ellerini Öptü, Belgelerini Verdi

Hanımların azmini takdir ettiğini söyleyen Başkan Ekrem İmamoğlu da, “Sokakta daha güçlü kadınlar olmalı. Hayatı daha bilinçli yaşamak için okuma-yazma bilmek şart. Sizleri görünce çok mutlu oldum, onur, gurur ve heyecan duydum” diyerek kursiyer annelerin elini öptü, Okur Yazarlık Belgelerini takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.