Avcılar Belediyesi’nden Anne-Baba Eğitimi

Avcılar Belediyesi’nden Anne-Baba Eğitimi
Avcılar Belediyesi bu kez “Anne-Baba Eğitim Programı"nı başlatıyor.
Ailelerin sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve bireyleri sağlıklı bir aile yaşamının temel şartları konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli eğitim programları düzenleyen Avcılar Belediyesi bu kez “Anne-Baba Eğitim Programı"nı başlatıyor.
Avcılar Belediyesi ebeveynler için, çocukların beyinsel gelişiminin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların ve kişiliğinin oluştuğu, zihinsel yeteneklerinin hızlı bir şekilde biçimlendiği 0-6 yaş dönemine yönelik bilgiler içeren "Anne-Baba Eğitim Programı"nı hayata geçiriyor.
Firuzköy Kültür Evi’nde bulunan çocuk kulübünde gerçekleştirilecek olan "Anne-Baba Eğitim Programı" 18 Mart tarihinde başlayacak ve 6 hafta sürecek. Konusunda uzman eğiticiler tarafından sürdürülecek eğitim programı süresince anne ve babalara çocuk için en sağlıklı ortamı yaratabilmek, çocuğun eğitimine etkin olarak katılabilmek, sağlıklı bir iletişim oluşturabilmek ve onun gelişimini destekleyici imkânlar hazırlayabilmek, için yapılması gerekenleri içeren bir eğitim verilecek.
Anne-Baba eğitim programları ile ebeveynlerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Aile toplumun temel taşıdır. Ailenin yapısı ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Anne ve babalar ile çocuklar arasında sağlıklı bir iletişim sağlanması ancak eğitimle mümkündür. Biz de bu anlamda ailelere destek olmak, çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak için 'Anne-Baba Eğitimi' veriyoruz. Çocuklar anne ve babalarının davranışlarını taklit eder ve onlardan çok etkilenirler. Bu nedenle anne ve babalar çocuğun yanında birbirlerine nasıl davranması gerektiği konusunda danışmanlık alabilecekler.
Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Her anne-babanın çabası da çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ve iyi bir eğitim almasını sağlamak içindir. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar ve eğitimler devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.