Beylikdüzü'nde Eğitim semineri

Beylikdüzü'nde Eğitim semineri
İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Beylikdüzü İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği ''İş Sağlığı ve Güvencesi'' ile İşkur'un İstihdam Politikaları'' ana başlıklı konularda Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nda iki

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Beylikdüzü İlçe Temsilciliği’nin Gürpınar Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nda düzenlediği programa, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, Beylikdüzü Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Yetkin Çavdar, İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Mustafa Çaya,  İSMMMD Beylikdüzü Yönetimi Başkanı İsmail Sevinç, İSMMMD Beylikdüzü Yönetimi Başkan Yardımcısı Sevda Elmas, Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Yaşa ve bölgede faaliyet gösteren mali müşavirler ile muhasebeciler katıldı. İstanbul Meslekte Birlik Grubu Başkanı Mustafa Çaya’nın açılış konuşmasının ardından, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, Beylikdüzü Belediyesi’nin Mali İşler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı olduğunu ifade ederek, “Biz meslektaşız. Meslekte birlik yoğun bir çalışma sergiliyor. Her zaman yanınızdayız bu anlamlı birlikteliğin  düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Kişiye Özel ve Yakından Takip Sistemi…

Programın birinci bölümünde İş-Kur İl Müdürü Muammer Coşkun, İşkur'un “İstihdam Politikaları ve İşverenin Yükümlülükleri” konusunda bir sunum yaptı. Coşkun, “Türkiye İş Kurumu, işsizlere bire bir hizmet verecek MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan iş ve meslek danışmanları istihdam etmektedir. Meslek edinme, iş arama ve bulmada bire bir kişiye özel ve yakından takip sistemi ile her işsizin bir danışman atayarak istihdam olmaları sağlanmaktadır” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliğine Vurgu…


Programın ikinci bölümünde ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ramazan Yıldız, ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' ile ilgili sunumunu gerçekleşti. Yıldız, “Türkiye’de her gün 4 işçi iş kazası sonucu hayatını kaybetmektedir. 5 kişi iş kazası sonucu iş göremez hale gelmektedir. Dünyada en fazla iş kazası olan ülkeler arasında Türkiye üçüncü sırada yer almaktadır” dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin daha çok işçinin sağlığı olarak düşünülmemesinin altını da çizen Yıldız; İş sağlığının yapılan işin sağlıklı olarak yürütülmesi ve güvenliğinin sağlanması şeklinde de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Programın sonunda sunumu gerçekleştiren İş-Kur İl Müdürü Muammer Coşkun ve SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız’a sunumları için teşekkür edilerek, günün anısına bir plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.