Bu bir cinayettir!

Bu bir cinayettir!
CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda serbest kıyafet uygulamasına yönelik yeni düzenlemesini sert bir dille eleştirdi: “ Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı böyle bir kaosun içine çekmek tam anlamıyla cinayettir”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda serbest kıyafet uygulamasına yönelik gerçekleştirdiği yeni düzenlemeyi cinayet olarak değerlendirdi. Bu uygulamayla yoksul ailelerin çocuklarında kapanmayacak psikolojik travmaların meydana geleceğini söyleyen Tuğlu,  “Tüm bunların yanında, başörtüsünü bir sorun ve ayrıştırma nedeni olarak ilk ve orta öğretime taşımak amacı güdülmektedir. O yaştaki çocuklarımızın, asla anlayamayacakları bir tartışmanın odağı haline getirilmesi, bunun da bilerek, isteyerek ve tasarlanarak yapılması tam anlamıyla bir cinayettir” dedi.

Tuğlu: “yoksul aile çocuklarında travmaya yol açacak”
CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda serbest kıyafet uygulanmasına yönelik yeni düzenlemesini şu ifadelerle eleştirdi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kıyafet serbestliği getiren yeni düzenlemesi, öğrenciler arasındaki gelir düzeyi farklılıklarını sergilenmekle birlikte, yoksul aile çocuklarında eziklik ve aşağılanma duygusu yaratacaktır. Çocukların kişilik gelişimlerini bu dönemde tamamladıkları, yaşayacakları psikolojik travmaların da telafisinin mümkün olmayacağı göz önüne alındığında tehlikenin boyutu çok daha net anlaşılmaktadır.”

“Dar gelirliyle alay etmektir”
Okullarda hayata geçirilmek istenen serbest kıyafet uygulaması, halkın yarısına yakınının yoksulluk sınırı altında olduğu toplumumuzda, en basit ifade ile dar gelirlilerle alay etmek anlamını taşımaktadır. 

“Çocuklar ailelerinden ve okuldan uzaklaşacak”
Gelir düzeyi yüksek olan ailelerin çocuklarını, her gün yeni bir marka ile okula göndermeleri, kuşkusuz ki yoksul aile çocukları üzerinde onarılması imkansız bir psikolojik travma yaratacaktır. Bu çocuklar önce ebeveynleriyle tartışmaya girecek daha sonrasında da, ailesinden ve okuldan uzaklaşacaktır.

“Esas amaç başörtüsünü sınıfa sokmak”
Tüm bunların yanında, başörtüsünü bir sorun ve ayrıştırma nedeni olarak ilk ve orta öğretime taşımak amacı güdülmektedir. O yaştaki çocuklarımızın, asla anlayamayacakları bir tartışmanın odağı haline getirilmesi, bunun da bilerek, isteyerek ve tasarlanarak yapılması tam anlamıyla bir cinayettir. Günlük oy kaygılarıyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, böyle bir kaosun içine çekmekte sakınca görmeyen ve bundan siyasi çıkar bekleyenlerin kirli yüzleri de açığa çıkmıştır.
CHP olarak, halkımızın buna asla izin vermeyeceğine dair bizim inancımız tamdır. Tüm bu uygulamanın aksine okul kıyafetleri, çocuklar arasında ayrımcılığa yol açmayacak şekilde okul yönetimleri tarafından belirlenmelidir. Devlet okul kıyafeti alamayan ailelere de yardımda bulunmalıdır.
Çocuklar ve onların geleceği üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Kız çocukları hedef haline getirilmemelidir. Çocuk hakları korunmalıdır. Okullarda zengin-yoksul ayrışmasına yol açılmamalıdır. Toplumumuzun bütün kesimlerini bu yönetmeliğin kaldırılması için gerekli demokratik tepkiyi göstermeye çağırıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.