Çatalca belediyesi kursları 2013’e merhaba dedi

Çatalca belediyesi kursları 2013’e merhaba dedi
Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim, Spor ve Müzik Okulları 2012’ye veda ederken, 2013 yılına merhaba dedi.

 Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir dizi etkinlikle öğrenciler yeteneklerini sergilerken, velilere ve izleyicilere de keyifli anlar yaşattılar. Programın sonunda ise yılbaşı pastası öğrenciler tarafından kesildi.

4 yaşındaki balecilerden yetişkin bağlamacılara

Çatalca Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana süreklilik kazandırdığı eğitim, spor ve müzik kursları gün geçmiyor ki çıtayı yükseltsin. Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Kurslarının yılsonu gösterisi önceki gün Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tiyatrodan, baleye, halk oyunlarından bağlamaya, kemana, piyanoya kadar birçok kategoride öğrenciler yeteneklerini sergilediler. 4 yaşındaki minik balecilerden, yetişkinlerden oluşan bağlama kursiyerlerine kadar çeşitli yaşlardan oluşan kursiyerler büyük beğeni topladılar.

Program ahşap boyama ve resim kursu kursiyerlerinin sergisiyle başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada eserleri inceleyerek hem kursiyerlerden hem de öğretmenlerden eserler hakkında bilgi aldı. Serginin gezilmesinin ardından yılsonu faaliyetlerinin merkezi tiyatro salonuna geçildi.

Madalyalı kursiyerler

Yılsonu etkinliklerinin açılışını tiyatro kursu öğrencileri yaptı. Amatör ruhla ilk defa sahne deneyimi ile tanışan minik öğrencilerin samimi ve sıcak hareketleri izleyicileri kahkahaya boğdu. Gençlik ve aile hakkında dokundurmaların yapıldığı kısa skeçlerin ardından İstanbul Şampiyonalarında Çatalca ismini duyuran Çatalca Belediyesi Karate Kursu öğrencileri tanıtıldı. 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alan Funda Biçer, 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya alan Furkan Biçer, 1 gümüş, 1 bronz alan Mert Erken ve İlker Erkoç, 1 altın, 1 bronz alan Erdem Erkoç, 3 bronz alan Gökhan Algaç, 2 bronz alan Zafer Moco, 1 bronz madalya alan Murat Köse, Melike Turaç, Nisanur Turaç, Efe Yasin Yıldırım, Yunus Baydemir ve Öznur Sunkar da çeşitli karate figürlerini izleyicilere sundular.

Beş yaşındaki öğrenciden 10 kıta İstiklal Marşı

Karatecilerin ardından farklı yaşlarda kursiyerlerden oluşan bağlama kursu öğrencileri iki türküyü hep birlikte çalarak, söylediler. Bağlamanın ardından beş yaşındaki Melek Andrea Akay isimli minik öğrenci İstiklal Marşımızın on kıtasını ezbere söyleyerek, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cem Kara: “Öğrencilerimin çocuklarına eğitim veriyoruz”

Kurslarda eğitim gören öğrencilerin bir kısmı meziyetlerini sergilerken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da bir konuşma yaptı. Çatalca’da yıllarca öğretmenlik ve idarecilik yapmış olan Belediye Başkanı Cem Kara yetiştirdiği öğrencilerinin çocuklarına da bugün eğitim imkanı sunmasının kendisini gururlandırdığını belirterek; “Bugün burada birçok öğrencimi görüyorum, onların çocuklarını görüyorum. Eğitim verdiğim, yetiştirdiğim öğrencilerimin çocuklarının da yeteneklerini ortaya çıkartmak için eğitim almalarını sağlamak gurur duyduğum bir tablodur. Burada gerçekten çok zor bir işi gerçekleştiriyoruz. Komşu gezmelerinde, evlerde, kahvehanelerde konuşmak gerçekten çok kolay. Zor olan ise bu yetenekleri ortaya çıkartmaktır. Bu miniklerimizin kişilikleri bu yeteneklerle çıkacak ve medeni cesaretleri artacaktır.” diyerek, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim, Spor ve Müzik Okullarında eğitim gören öğrenciler hakkında bilgiler verdi. Başkan Cem Kara, “2009 yılından bu yana baktığımızda 6000 insanımıza burada eğitim vermişiz. 25 farklı kategoride 50’nin üzerinde eğitmenin yardımıyla. Bu bizim için büyük bir rakamdır. Sizlerden isteğim; Çatalca Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezinin, İSMEK’in kurslarına girmenizdir.” dedi. Konuşmasının sonunda herkesin yeni yılını da kutlayan Başkan Cem Kara, yeni yılda herkese mutluluk ve sağlık diledi.

Gitar, piyano, keman performansları

Çatalca Belediye Başka1nı Cem Kara’nın konuşmasının ardından izleyicilere gitar dinletisi sunuldu. Gitar dinletisinde piyano derslerine gelen Özlem İlgen seslendirdiği iki şarkıya izleyiciler de eşlik etti. Gitarın ardından kursların yıldızları bale kursu öğrencilerinin ikinci grubu sahne aldı. Sergiledikleri gösterinin ardından piyano öğrencileri sahnedeydi. Piyano öğrencileri İsmetcan Toker, Burak Kılıç, Elif Nalbantoğlu, Göksunur Gündoğdu, Melek Andrea Akay ve Tolgahan Öztürk izleyicilere klasik müziğin çeşitli eserlerini sundular. Elif Nisa Eteke ve İleyda Dursun’un keman dinletisi sonrasında ise bale kursu öğrencilerinin üçüncü grubu sahne aldı. Etkinliklerin sonunda halk oyunu kursu öğrencileri Kırklareli Yöresi oyunlarını sergilediler.

Sunulan gösterilerin ardından son olarak öğrenciler tarafından 2013 pastası kesildi. Çalan müzik eşliğinde öğrenciler sahnede oyunlar oynayarak gönüllerince dans ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.