Esenyurt, üniversitesine kavuşuyor

Esenyurt, üniversitesine kavuşuyor
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının son gününde, ilçeye kurulacak Esenyurt Üniversitesi’nin müjdesini verdi.

Esenyurt, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına düzenlenen törenle veda etti. Kıraç İlk Öğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdiği konuşmasında, eğitim ve öğretimin, insanların ve toplumların gelişmesindeki rolüne dikkat çekti. Eğitime her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Kadıoğlu, öğrencilere ve velilere ilçede kurulacak üniversitenin müjdesini verdi.

 Kadıoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti

Üniversite projesinin mecliste onaylandığını ifade eden Başkan Kadıoğlu, “Emeği geçenlere, özellikle sayın başbakanımıza, YÖK’ün çok değerleri üyelerine, bu projeye evet diyen Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine çok teşekkürlerimi arz ederim” diye konuştu.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, üniversitenin mühendislik, güzel sanatlar, spor, sağlık alanlarında eğitime başlayacağını belirterek, kararın meclisten geçtiğini söyledi.

 Rektör Bayat, “ Esenyurt’ta üniversite yakışır”

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin her alanda kaliteyi yakalayacağını ifade eden Prof. Dr. Cuma Bayat, “Sayın başkanımız bize burada arsa tahsis etmiştir. Yaklaşık 25 dönümlük bir arsa üzerine ilk bakışta kuruluyor. 25 dönüm tabi üniversiteler için küçük. İleri de bunları 100 dönüm, bin dönüm seviyelerine çıkaracağımıza inanıyorum. Esenyurt’umuz buna müsait. Gelişen, arsası olan bir ilçemiz. İstanbul’un merkezinde olan bir ilçemiz. Gelecekte ülkemizin daha büyük imkânlara taşınacağını inanıyorum. Önümüzdeki Eylül döneminde ek kontenjandan 500 kişilik bir kontenjan, YÖK’e müracaat ederek almak istiyoruz. Daha sonraki yıllarda açacağımız fakülte ve bölümlerle bu kontenjanları 4 yıl içerisinde 8 ile 10 bin arasında bir öğrenci seviyesine çekmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.