Farklı kültürler su için buluştu

Farklı kültürler su için buluştu
Gürpınar Ortaokulu, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibe doğrultusunda gerçekleştirdiği “Yaşam İçin Su” projesi kapsamında yabancı misafirlerini ağırladı. Su kirliliğini azaltmayı ve su israfını önlemeyi öngören projenin Türkiye Koordinatörü Harun Gü
Eğitimve öğretim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin takdirini kazanan Gürpınar Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde farklı bir organizasyona imza attı. Okul, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle hayata geçirdikleri, “Yaşam için su” projesi kapsamında, Erasmus programıyla okula gelen yabancı misafirlerine hem projeyi hem de okulu tanıtma fırsatı buldu. Proje ziyaretiyle beraber; İspanya, Polonya, Letonya ve Romanya'dan gelen öğretmen ve öğrenci misafirlerini ağırlayan Gürpınar Ortaokulu, farklı kültürleri de bir araya getirdi. Ziyaretin 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü'ne denk gelmesi itibariyle, okul çevresinde kurdukları Çanakkale Savaş platosunu da yabancı misafirlerine gezdiren okul görevlileri, Çanakkale Savaşı ve tarihiyle ilgili kültürel paylaşım da bulunmayı da ihmal etmedi.

İstanbul'a hayran kaldılar
Çanakkale Platosu içerisinde yaptıkları gezinin ardından okul ve “Yaşam için su” projesiyle ilgili bilgi alan yabancı öğrenci ve öğretmenler daha sonra da İstanbul'a dair izlenimlerini paylaştı. Projenin Romanya Koordinatörü olan Chrys Vrajitoru, “İstanbul çok etkileyici bir şehir. İnsanlar çok cana yakın ve her fırsatta bizlere yardım etmek istemeleri beni gerçekten etkiledi. Proje kapsamında yapmış olduğumuz su analizleriyle sularımızın ne kadar kirli olduğunu öğrendik. Bizim amacımız bu projeyi sadece burada değil çok daha geniş çevrelere tanıtmaktır” ifadelerini kullandı. Rumen Vrajitoru gibi İstanbul'a dair duyduğu beğeniyi getiren, projenin Polonyo Koordinatörü Anna Czanota ise "Istanbul'un büyüklüğü ve güzelliği karşısında hayran kaldım. Ayrıca proje sayesinde suyun bizim için ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Proje aktiviteleriyle su ile yapılan pekçok deneyi de görme fırsatımız oldu. Artık okulumuzda öğrenciler suyu daha da tasarruflu kullanmaya başladılar"dedi.

Suyun önemini anladılar
Projenin Türkiye Koordinatörü Harun Güçlüer projenin suyun önemine katkıda bulunduğu için herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini söyleyerek, “Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızın bu projeye göstermiş oldukları ilgi bizi mutlu ediyor” diye konuştu. Ayrıca proje dahilinde Gürpınar Ortaokulu'na gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler sayesinde okuldaki öğrencilerin farklı kültürleri tanıma imkanı bulduğunu da belirten Güçlüer, “Bu proje sayesinde öğrencilerimizin farklı kültürleri tanıma fırsatları oldu ve farklı ülkelerde yeni arkadaşlar edindiler. Diğer ülkelerle benzerlikleri ve farklılıkları birebir yaşayarak çok büyük bir deneyim ve kendilerini ifade etme becerisi kazandılar. Ayrıca suyun hayatımız için ne denli önemli olduğunu ve su kaynaklarımızın tükenebileceğini daha da iyi anlama fırsatları oldu” dedi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.