Güçlendirilen 37 Okul Hizmete Açılıyor

Güçlendirilen 37 Okul Hizmete Açılıyor
İstanbul'da İPKB tarafından risk azaltma projesi çerçevesinde güçlendirilen 37 okul, 2014 2015 öğretim yılının ikinci döneminde açılacak.
İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen risk azaltma projesi çerçevesinde güçlendirilen, yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul, 2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemi itibarıyla hizmete açılacak.

İPKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre,  İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında Beylikdüzü'nde 3, Büyükçekmece'de 2, Avcılar'da 2, Küçükçekmece'de 6, Zeytinburnu'nda 4, Arnavutköy'de 2, Başakşehir'de 2, Çatalca'da 2, Kadıköy'de 3, Ümraniye'de 2, Esenler'de 3, Gaziosmanpaşa'da 1, Sultangazi'de 1, Beykoz'da 2, Üsküdar'da 2 okul yaklaşık 5,5 ay süren çalışmalarla depreme karşı güçlendirildi. Güçlendirilmesi tamamlanan 37 okul, 45 milyon 245 bin 576 liraya mal oldu.

İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, okullarda yürütülen çalışmalarda eğitim ve öğretimin geçici bir süre başka okulda devam etmesi sağlanarak bu yönde yaşanabilecek olası aksaklıklarının önüne geçildiğini belirtti.

Binaların deprem yönetmeliğine uygun olarak yenilenmesinin yanı sıra yeni yönetmeliklere uygunluk ve enerji verimliliği gibi işlevselliklerinin de artırıldığını ifade eden Elgin, doğalgaz dönüşümünden camlarının değiştirilmesine, drenajından ısı mantolamasına ve gerekmesi halinde çatısının değiştirilmesine veya bütün mekanların tekrar boyanmasına kadar çeşitli iyileştirme faaliyetlerinin, güçlendirme çalışmalarına ilave edildiğini anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.