İHLAS KOLEJİ'NDEN LYS'DE YÜZDE YÜZ BAŞARI

İHLAS KOLEJİ'NDEN LYS'DE YÜZDE YÜZ BAŞARI
Yaklaşık bir milyondan fazla öğrencinin heyecanla beklediği 2015 yılı LYS sonuçları açıklandı. Alınan sonuçlara göre İhlas Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencileri üniversiteye yerleşmede %100 başarı elde etti ve mezun olan

 

Ayrıca, yine İhlas Eğirim Kurumları bünyesinde eğitim veren Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinden üniversite sınavına girerek tercih yapanların tamamı da üniversitede bir bölüme yerleşmeye hak kazandı. 

 

Sonuçların açıklanmasının ardından öğretim hayatlarına üniversite sıralarında devam edecek olan öğrencileri adına duyduğu mutluluğu dile getiren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, geçen senelerde de okullarının üniversiteye yerleştirmede %100’lük başarı elde ettiğini vurguladı ve Fen Lisesi öğrencilerinin büyük bir başarı gösterdiğini belirtti. 

 

Koç, “Her iki kampüsümüzde bulunan liselerimizden mezun olarak yükseköğrenim için tercih yapanlarda %93.75 gibi yüksek bir yüzde yakaladık. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yüksek yüzdeli istikrarımızı sürdürmüş olmaktan dolayı mutluyuz” dedi. 

 

Boş kontenjanların açıklanmasının ardından bu kontenjanlara başvuracak öğrencilerle birlikte başarı oranlarının daha da yukarıya çıkacağını ifade eden Koç, sadece kendi öğrencilerinin değil tüm öğrencilerin boş kontenjan açıklamalarını dikkatle takip etmelerini tavsiye etti. 

 

Çok zorlu bir sürecin geride kaldığına dikkat çeken Koç, sınavlarda başarılı olan öğrencileri ve onların başarılarında emekleri olan öğretmenlerini ve ailelerini kutlayarak şunları söyledi: “Artık eğitim hayatlarında kendilerini yepyeni bir gelecek bekliyor. Bu başarıyı elde edebilmek için sabrederek büyük emek harcadılar. Eğitimlerini sunan öğretmenleri olarak biz çok mutlu olduk. Onlar da ne kadar sevinseler, ne kadar mutlu olsalar azdır. Onları canı gönülden kutluyorum. Eğitim kadromuzun verimli çalışmalarının yanı sıra ailelerle birlikte kurulan bağ sayesinde çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması için çok emek harcandı. Burada emeği olan herkese teşekkür ederim. Kıymetli öğrencilerimize üniversite hayatlarında ve daha sonraki mesleki yaşantılarında başarılar dilerim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.