İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, mezunların yüzde 25’ine iş garantisi veriyor

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, mezunların yüzde 25’ine iş garantisi veriyor
Öğrencilerin yüzde 90’ı burslu

İlk öğrencilerini 2011-2012 eğitim-öğretim yılında alacak olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, eğitim alanında bir vasiyeti yerine getirerek, öğrencilerine girişten itibaren yüzde 90 oranında burs imkanı veriyor. Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Üniversite, öğrenci odaklı bir anlayış, genç ve dinamik akademik kadronun yarattığı sinerji ve uluslararası kriterlere uygun eğitim sistemi ile, öğrencilere ideal bir üniversite seçeneği sunuyor.

Başarılı öğrenciyi sadece eğitim hayatı boyunca değil mezun olduktan sonra da yalnız bırakmayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Altınbaş Holding bünyesindeki 40’a yakın sektörde yer alan, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde staj ve iş imkanları sağlıyor.

Eğitim, 5 fakülte ve 1 enstitü ile başlıyor

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde titizlikle seçilen güçlü bir akademik kadro ile eğitim verecek. Çağın gerektirdiği koşullar düşünülerek seçilen toplam 14 bölümde, öğrencilere en modern sistemlerle, sektörle iç içe eğitim verilecek. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, güz döneminde İşletme Yüksek Lisans Programı Tezli (MA) İşletme Yüksek Lisans Programı Tezsiz (MBA) ve Uluslararası Ticaret Hukuku (Tezli) programları öğrenci alacak.

Erasmus ve çift diplomaya yönelik yurtdışı bağlantıları da hızla hayata geçirilerek; başarılı öğrencilerin hem yabancı dillerini, hem hayata bakış açılarını, hem de akademik gelişimlerini zenginleştirmeye yönelik girişimler yapılacak.

Zengin burs olanakları

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, girişten itibaren yüzde 90 oranında burslu öğrenci kontenjanı ile eğitime başlayarak, eğitim hayatı boyunca başarılı öğrenciyi her yönden destekleyecek.

ÖSYM Bursu: 2011-2012 eğitim-öğretim yılında üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri program koduna göre üniversiteye girişte sağlanan burslardan yararlanırlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin tamamından, %50 Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin yarısından, %25 Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler ise öğrenim ücretinin dörtte birinden muaf olurlar.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Bursu: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ne yerleştirilen ve LYS yerleştirme puan türü sıralamasında ilk 2000 arasında yer alan öğrencilere normal eğitim-öğretim süresince yılda dokuz ay süreyle aylık 1.000 TL nakit burs ve bir dizüstü bilgisayar verilecek, üniversite yurdunda ücret ödemeden konaklamaları sağlanacak.

Akademik Başarı Bursu: Lisans öğrencilerinin birinci yıllarını tamamlamalarından sonraki dönemlerde not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere Üniversitemizin yönergesi uyarınca kayıt ücretinden indirim şeklinde belli oranlarda burs verilecek.

Spor ve Sanat Başarı Bursları: Çeşitli spor veya sanat dallarında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş öğrenciler arasından Üniversite adına spor veya sanat faaliyetlerinde bulunmak üzere seçilenler ile Üniversite adına ulusal ve uluslararası başarılar elde eden öğrencilere verilen burstur.

Bu bursların yanı sıra Çalışma Bursu, Destek Bursu, Öğrenim Kredisi ve %15 kardeş indirimi gibi imkanlar sunulacak. Ayrıca istisnasız her öğrenciye özel sağlık sigortası, ücretsiz İngilizce Hazırlık Yaz Okulu, Ücretsiz Güzel Sanatlara Giriş Kursu ile yurtiçi ve yurtdışında, kısa ve uzun süreli staj olanakları da öğrencilere sağlanan avantajlar arasında yer alacak.
 



Kampüste yaşam

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin modern teknolojik bir altyapı ile kurulan Mahmutbey Yerleşkesi’nde, kapalı ve açık spor alanları, kütüphane, fitness center, öğrenci kantini, cafe ve labarotuvarlar bulunuyor. Kampüste sadece eğitim hayatı değil sosyal ve kültürel hayatı zenginleştirmeye yönelik etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere düzenlemeler de bulunuyor. Uluslararası konferanslar, usta isimlerle söyleşiler, konserler, festivaller, sergiler gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği kampus, öğrencinin sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirmek adına da pek çok imkana sahip olacak.

Eğitim altyapısı ve eğitim ortamı en son teknoloji ile donatılan Üniversite’de, derslikler, bilgisayar laboratuarları ve diğer laboratuarlar, kütüphane, konferans salonu ve diğer alanlar modern bir alt yapıya sahip olacak. Kablolu ve kablosuz internet erişiminin olanaklı olduğu Üniversite’de, eğitim teknolojileri kullanımının özendirileceği dersler yapılacak. Ders içeriklerine ve okuma materyallerine internet üzerinden erişimin, ödev ve projelerin internet üzerinden paylaşımının yaygın olarak uygulanması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.