Kayapınar, Öğrenciler için sessizlik istedi

Kayapınar, Öğrenciler için sessizlik istedi
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar bir basın toplantısı düzenleyerek, eğitimle ilgili bir çok konuda basın mensuplarına bilgi verdi. 16 Haziranda yapılacak olan Üniversite sınavlarında İlçe’deki okullarda sınava girecek öğrenciler için Siliv
Üniversite Sınavına girecek olan öğrencilere başarı dileyen Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar; “LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı) 16 Haziran ve 23 Haziran tarihlerinde ilçemizde yapılacak. Bu sınava 2000 civarında öğrencimiz katılacak. Sınav 10.00-13.00 saatleri arasında olacak. Biz zaten Emniyetle ortak çalışarak, sınava girecek öğrencilerimizin daha sağlıklı bir ortamda sınavlarına, konsantre olmaları için halkın duyarlı olmaları konusunda duyurular yapıyoruz. Fakat geçtiğimiz yıl saat on ikiye on kala bir düğün konvoyu oldu. Ve sıkıntı yaşandı. Sonuçta bu öğrencilerimiz için çok önemli bir imtihan, ben, siz basın mensubu arkadaşları vasıtasıyla Silivri’yi özellikle bu saatler arasında sessiz olmaya davet ediyorum. Düğün konvoyu ya da başka gürültülü bir şeyler olacaksa lütfen 13.00 den sonra olsun. Üniversite sınavı ilçemizdeki şu okullarda yapılacak, Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Silivri Lisesi, TOKİ Anadolu Cumhuriyet Lisesi ve Selimpaşa Atatürk Lisesi özellikler bu çevrede olan kişilerin daha sessiz olmalarını istiyorum” dedi.

Bizi yalnız bırakmayın
Basın mensuplarına beni yalnız bırakmayın çağrısında bulunan Kayapınar;“ Bizler öğrencilerimizin başarısı için çalışıyoruz. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah hepsi hedefledikleri yerlerde olurlar. Bir dağcı düşünün zirveye çıktığında yalnızdır. Kazanmıştır ama yanında kimse yoktur. Öte yandan bir atlet düşünün koşunun sonunda final çizgisini geçtiğinde onu alkışlayan insanlar vardır. Bizde öğrencilerimizin başarıları karşısında onların yanında duruyor ve onları alkışlıyoruz. Ben işimi yaparken basın mensuplarıyla uyum içerisinde ilerliyorum. Bazen bana soruyorlar hocam nasıl yapıyorsun diye. Niyet halistir. Bizi yalnız bırakmayın.”  

 Bu proje okullarımızı kaynaştıran bir proje
Silivri Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri Mezuniyet şöleni projesinin Silivri’deki bütün okulları birbiriyle kaynaştıran bir proje olduğunu söyleyen Kayapınar;  “38 tane ilkokulumuz, 28 tane ortaokulumuz var. Silivri Sahilinde düzenlenen Mezuniyet Şöleni etkinliklerinde bu okullarımız birbirleriyle kaynaşıyor. Birbirlerinin yaptıkları çalışmaları görme imkânı buluyorlar. Her okulun yılsonunda kendi etkinlikleri oluyor. Bizler bu etkinlerin hepsine maalesef katılamıyoruz. Ama Mezuniyet Şöleni sayesinde bütün etkinliklere katılıyoruz. Bence bu etkinlikler çok hoş. Ne kadar okul, o kadar etkinlik” dedi. 

 Silivri Lisesinin yeni yeri 80 adada olsun
“Silivri Lisemiz Anadolu Lisesi olarak eğitime devam edeceğini söyleyen Kayapınar; “Silivri Lisesi ile Silivri Ortaokulu aynı bina içerisinde eğitim veriyor. Bu büyük bir sorun. Çift öğretim kadar kötü bir şey yok. Silivri çift öğretim veren iki okulumuz var. Biri Turgut Reis diğeri Silivri Lisesi ve Ortaokuludur. Bu yıl Turgut Reis’in ortaokuluna öğrenci almadık, oradaki sıkıntı çözülecek. 75. Yıl Okulunun orada 24 derslikli bir bina bitmek üzere Selimpaşa girişindeki Mustafa Kemal Okulu 1000 kişilik bir kapasiteye sahip fakat öğrenci sayısı az dolayısıyla iki okulun toplamda 1450 kişilik boş alanı var. Ama Silivri Lisesi ve Ortaokulunda sıkıntı yaşanıyor. Çeltikte 28 derslikli bir okul projesi var. Ben bu okulun oraya uygun olmadığını düşünüyorum. Sorumluluk bana ait. Bu ödeneği ayrılmış okulun 80 ada diye bilinen BEDAŞ’ın arkasında bize ait arsaya yapılmasını istiyorum. Çeltik’e de 12 derslikli bir okul yapılacak. Silivri Ortaokulu mevcut yerinde kalacak, Silivri Lisesi Anadolu Lisesi olacağı için sınavla öğrenci alınacak bu yüzden Silivri Lisesi mevcut yerinde taşınacak. Bizler bu gemiyi sizlerle beraber yürütmeye çalışıyoruz. Biz bu sorunu yeni yapılacak okul, 75. yıl ve Mustafa Kemal Okullarıyla çözeceğiz” dedi.

 Çanta’da çürümeye yüz tutan 2 okul için çözüm bekliyoruz!
İlçede bulunan bazı okulların durumlarıyla ilgili de bilgi veren Kayapınar;  “Seymen’deki okul 1000 kişilik ama 50 öğrencisi var. Ben kurşunu kendi ayağıma sıkıyorum. Orada Tarım Meslek Lisesi yapalım diye uğraştık. Fakat yeni yasayla beraber işe alım için yüksekokul şartı var. Sadece Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri mezun olduklarında direkt iş bulabiliyorlar. Bende bu nedenle Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olsun istiyorum. Fakat Silivri Lisesi netliğinde konuşamıyorum. Çünkü henüz böyle bir durum söz konusu değil. Çanta’daki 2 okul binası çürümeye yüz tuttu. Ben oraya bir teknik ekip götürdüm. Binanın yıkılması gerektiğini söylediler. Büyük ihtimalle oradaki binaları yıkacağız. Fakat o binalardan birini yapan hayırsever abimiz Abdullah Akbulut’un ismini öldürmek istemiyorum. Hayırsever abimizin Çanta’da yaptırdığı okulun Anaokulu olarak değerlendirilmesini düşünüyorum. Hem hayırseverimizin ismi yaşatılsın hem de o bölgede Anaokulu ihtiyacımız karşılansın. Ama maalesef  bu çalışmalar 10 yıldır devam ediyor. Fakat hala bir karar çıkmadı. Umarım bir an önce o iki okulumuzla ilgili sorun çözüme kavuşur” dedi.  
Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.