Kurslar denetimsiz

Kurslar denetimsiz
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca açılan yaz Kuran kurslarının denetim ve gözetimini bakanlık müfettişlerinden aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her eğitim-öğretim yılının sonunda ilköğretim 5. sınıfı tamamlayan öğrencilere yönelik açılan yaz Kuran kurslarının denetim ve gözetimi görevini ilköğretim müfettişlerinden aldı. Yeni düzenlemeyle birlikte söz konusu kursların nasıl ve kim tarafından denetleneceği belirsiz bir duruma geldi.

MEB, dünkü Resmi Gazetede yayımlanan Eğitim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle bakanlık müfet-tişlerinin görev alanları ve yetkilerini düzenledi. Yapılan değişiklikle müfettişlerin görev alanları ve sorumlulukları daraltılarak müfettişler işlevsiz hale getirildi.

Bakanlık, daha önce benzer bir değişiklik yapmış, ancak Danıştay söz konusu yönetmelik değişikliğini iptal etmişti.

Atatürke tırpan

Eski yönetmelikte ayrıntılı olarak 42 fıkrayla tanımlanan müfettişlerin görev ve yetkileri yeni düzenlemede yalnızca 3 fıkraya indirgendi. Yeni düzenlemeyle müfettişlerin görevleri arasında bulunan Atatürk ilke ve inkılaplarının, İstiklal Marşının, Atatürkün Gençliğe Hitabesinin ve Öğrenci Andının öğretilme ve kavratılma durumunun teftişi de yeni yönetmelikte yer almadı. Müfettişlerin bayrak, anma ve kutlama törenlerinin sosyal etkinlik mevzuatına uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemesinin yanı sıra pek çok göreve yeni yönetmelikte yer verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.