LGS'den kalanlar... Kitapçıklar karıştı, öğrenciler karantinada

LGS'den kalanlar... Kitapçıklar karıştı, öğrenciler karantinada
Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un, “Huzur ve güvenle tamamlandı” dediği LGS’den geriye sınav güvenliğinin ve öğrenci sağlığının riske atıldığını gösteren çok sayıda örnek kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un, “Huzur ve güvenle tamamlandı” dediği LGS’den geriye sınav güvenliğinin ve öğrenci sağlığının riske atıldığını gösteren çok sayıda örnek kaldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; çocuğu Covid-19 tanılı bir öğrenci ile aynı salonda sınava giren veli, “14 gün odasından çıkmasın’ dediler, bizi de PCR testine davet ettiler” dedi. İzmir’de ise öğrencilere birinci oturumda, ikinci oturumda çözülmesi gereken testlerin dağıtıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Huzur ve güven içerisinde tamamlandı” dediği Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS), hem öğrencilerin sağlığını hem de sınav güvenliğini tehlikeye atacak birçok gelişme yaşandığı öne sürüldü.

İddiaya göre, Manisa’da Covid-19 tanılı bir öğrenci ilk olarak diğer öğrencilerle aynı salonda sınava alındı, durumun fark edilmesinin ardından öğrencinin sınav salonu değiştirildi.

Çocuğu, Covid-19 tanısı konulduğu belirtilen öğrenci ile aynı salonda sınava giren veli yaşadıklarını BirGün’e anlatırken “Dün (pazar) Sağlık Bakanlığı’ndan bir ekip evimize geldi ve bizi PCR testine davet etti” ifadelerini kullandı. İzmir Torbalı’da, ikinci oturum kitapçıklarının birinci oturumda dağıtıldığı, verilen aranın ardından ise öğrencilerin birinci oturum testlerini yanıtladığı ileri sürüldü. Eğitimciler, böyle bir durumda sınavın iptalinin tartışılması gerektiğini söyledi.

PCR TESTİNE ÇAĞIRDILAR

LGS’ye yönelik en ciddi iddia Manisa’dan geldi. Manisa’da Covid-19 tanılı bir öğrencinin, herhangi bir önlem alınmaksızın diğer öğrencilerle aynı salonda sınava alındığı öne sürüldü. Çoçuğu, Covid-19 tanılı olduğu belirtilen bir öğrenci ile aynı salonda sınava giren veli, yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Veli, ilçe milli eğitim müdürünün Covid-19 tanılı öğrenciyi oturum arasında salondan çıkarmak istemesiyle ortaya çıkan skandala ilişkin şunları söyledi:

“Bahsi geçen salonda kızım da sınava girdi. Eşim kapıda kızımı bekliyordu. Sınav bitti ama o salondaki çocuklar çıkmadı. Eşim telaşlanıp beni aradı. Ben de işlerimi bitirip yanına gittim ve çocukların halen çıkmadığını gördüm. Tüm velileri toplantı salonuna aldılar. Orada bir doktor bize çocuklarımızı 14 gün odalarından çıkarmamamız gerektiğini söyledi. Tebligat imzalatmaya çalıştılar ama çoğu veli imzalamadı. Bu esnada çocuklarımız halen ortada yoktu. Velilerin tepki göstermesiyle çocuklar getirildi. Dün (pazar) akşam Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir ekip evimize gelerek bizi PCR testine çağırdı. Bu iddia doğru değilse neden bizi teste çağırdılar ve neden çocuklarımızın karantinada kalması gerektiğini söylediler?”

KİTAPÇIKLAR KARIŞTI

Kesinlik kazanması ile sınavın iptaline neden olacak bir diğer iddia ise İzmir’de gündeme geldi. İzmir Torbalı Mustafa Çoban Ortaokulu’ndaki 8 numaralı sınav salonunda, soru kitapçıklarının karıştırıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre, öğrenciler birinci oturumda ikinci oturum kitapçıklarını, ikinci oturumda ise birinci oturum kitapçıklarını çözdü. Konuya ilişkin çok sayıda velinin ulaştığı Eğitim Sen’in açıklamasında, MEB’in iddiaları hızla araştırması ve kamuoyunu aydınlatması istendi.

GÖÇMENLER ‘MUAF’ OLAMADI

Hatay’da, geçici koruma altında bulunan mülteci ve göçmen öğrencilere, sorumlu olmadıkları halde İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı uygulandığı da LGS’ye ilişkin iddialar arasında yer aldı. İddiaların doğrulanması durumunda, “Göçmen ve mülteci çocukların eğitim hakkının ihlal edileceğini” ifade eden uzmanlar, MEB’i konunun üzerine gitmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum