LGS tercih sonuçları açıklandı! İşte LGS tercih sonucu sorgulama ekranı

LGS tercih sonuçları açıklandı! İşte LGS tercih sonucu sorgulama ekranı
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarına "meb.gov.tr" internet adresinden erişebilecek.

LGS tercih sonucu açıklandı. Lise tercihleri kapsamında hangi okula yerleştiğini görebilecek olan pek çok öğrenci, bu bilgileri MEB tarafından yayımlanan sorgulama sayfası aracılığıyla öğrenebilecek. Öğrenciler, LGS tercih sonucu sonrası lise yerleştirme durumuna göre nakil için bekleyişe geçecek ya da yerleştirme yapılan okul için kayıt gününü bekleyecek. İşte, nefeslerin tutulduğu, milyonlarca kişinin merakla beklendiği LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı...

LGS tercih sonuçları ekranı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı. 2020 LGS sonuçları, 'www.meb.gov.tr' adresi üzerinden sorgulanacak. MEB tarafından yayımlanan olan LGS tercih sonuçları açıklamasıyla beraber, nakil işlemleri başlayacak.Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

LGS tercih sonuçları 10 Ağustos tarihinde '//www.meb.gov.tr' adresinden açıklandı.

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 17 Ağustos 2020 ve 24 Ağustos 2020 tarihlerinde ilan edilecek.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecek.

Lise nakil işlemleri ne zaman?

Lise nakil işlemleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihleri aralığında alınacak.

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 17 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2. nakil başvuruları 17 Ağustos ve 21 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar 24 Ağustos’ta duyurulacak.

24-26 Ağustos tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması işlemi gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.