MEB'den flaş TEOG açıklaması

MEB'den flaş TEOG açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı 519 öğrencinin TEOG puanlarını yeniden hesaplayarak e-okuldan açıkladı.
 Milli Eğitim Bakanlığı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olmasına rağmen dersin sınavına girmiş ve sıfır almış gibi sonuçlarını alan 519 öğrencinin puanını yeniden hesaplayarak TEOG puanlarını e-okuldan açıkladı. Puanların yeniden hesaplanmasının, 1 milyon 287 bin 428 öğrencinin yüzdelik dilimlerinde herhangi bir değişikliğe neden olmadığı bildirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olunması şartlarına ve gelinen sürec hatırlatılarak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında hesaplanan Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 29 Haziran 2015 Pazartesi günü ilan edilmişti. İlan edilen puanlara ilişkin olarak Bakanlığımıza Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olması gerekirken, bu muafiyetlerin dikkate alınmadığına dair talep içeren dilekçeler ulaşmış, bunun üzerine Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz konu ile ilgili gerekli inceleme ve araştırmaları yapmıştır.


1982 Anayasasının 24. Maddesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu derslerden kabul etmiştir. Ancak Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının talebi üzerine 9 Temmuz 1990 tarihli Eğitim ve Öğretim Yüksek Kurulu Başkanlığı 'TC uyruklu Hristiyanlık ve Musevilik dinlerine mensup öğrencilerin bu dinlerden birine mensup olduklarını belgelendirmeleri kaydıyla' Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinden muaf tutulmaları yönünde bir karar almıştır. Bu karar üzerine ülkemizde resmi ve özel okullarda bu koşulları taşıyan öğrencilerin kendilerinin veya velilerinin yazılı başvuruları ile muafiyet işlemleri uygulanmaya başlamıştır' denildi.

YENİDEN HESAPLAMADA ÖĞRENCİNİN YÜZDELİK DİLİMLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLMADI

Yeniden hesaplamanın 1 milyon 287 bin 428 öğrencinin yüzdelik dilimlerinde herhangi bir değişikliğe neden olmadığı vurgulanarak, 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin olarak da Bakanlığımız 10 Ekim 2014 tarihine kadar sınavlara girecek öğrencilere ilişkin e-okul girişlerinin yapılmasını okullardan talep etmiştir. Bu talebe binaen uygun biçimde girişi yapılan öğrencilerin YEP puanları 29 Haziran 2015 tarihinde ilan edilmişti.


Ancak 519 öğrencimizin muafiyet talepleri, kendilerinden kaynaklanan geç başvuru ya da okullarında başvuruların geç işleme konulması sebebiyle e okul sistemine yansıtılmamış ve bu nedenle muafiyet işlemleri yapılamamıştır. Bakanlığımıza ulaşan dilekçeler üzerine yapılan araştırma sonucunda bu öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına muafiyet başvuruları sisteme geç girilen bu öğrencilerin puanları yeniden hesaplanarak e okul üzerinden sisteme yüklenmiş ve saat 21.00 itibariyle öğrencilerin bilgisine açılmıştır. 519 öğrencinin puanlarının yeniden hesaplanması, diğer 1 milyon 287 bin 428 öğrencimizin yüzdelik dilimlerinde herhangi bir değişikliğe neden olmamıştır' ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.