Mektebim Okulların'da Çevre Sempozyumu

Mektebim Okulların'da Çevre Sempozyumu
Mektebim Okulları’nın Büyükçekmece’deki Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda Çevre Sempozyumu gerçekleştirildi.

Büyükçekmece -  5 Aralık Çarşamba günü, saat 10:00 – 12:00 saatleri arasında, Mektebim Okulları Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda Çevre Sempozyumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko’nun da katıldığı sempozyuma, ilçedeki okul aile birlikleri üyeleri ve öğretmenler dinleyici olarak yoğun katılım gösterdi.
Okullarda Çevre Eğitimi ve Uygulaması Projesi (ÇEP) kapsamında Kaymakam başkanlığında oluşturulan ve bu yıl ilk sempozyumunu gerçekleştiren ÇEP İlçe Çalışma Komitesi, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü, DEÇED (Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği) Temsilcisi ve Basın Temsilcisi Mehmet Mert’ten oluşuyor. İlçedeki 84 okuldan 74’ünün 2 çevre gönüllüsü öğretmen ve 2 okul aile birliği temsilcisi ile katıldığı sempozyum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün açılış konuşmaları ile başladı. İnsan neslinin yaşamını sürdürdüğü doğal çevrenin, sonraki nesiller tarafından da yaşanabilir olabilmesi için çevre koruma bilincinin eğitimdeki yeri ve öneminden bahseden Sandıkçı, sempozyuma katılımın yoğunluğundan dolayı memnuniyetini belirtti. Dr. Akgün ise, çevre konusunun Büyükçekmece Belediyesi çalışmalarındaki yeri ve önemine vurgu yaparak, belediyenin çevre koruma ile ilgili geliştirdiği ve hayata geçirdiği projelerden, bu projelerin verimli sonuçlarından bahsettiği konuşmasının sonunda Çep İlçe Komitesi’ne gerçekleştirilen sempozyum ve yapılan diğer çalışmalar ile ilgili teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmalarının ardından, “Yer Küre” belgeseli izlendi. Daha sonra DEÇED Başkanı Makine Mühendisi Utku Kızıltan’ın “Dünyanın Oluşumundan Bugüne Çevre” konulu sunumunun ardından, Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneği Danışmanı Gülru Hotinli “Çeşitli Kirlilikler, Küresel Isınma, İklim Değişiklikleri, Enerji “ gibi çeşitli konularda bilgi verdiği sempozyum, Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürülüğü’nün “Geri Dönüşüm Gelecektir” isimli sunumu ile sona erdi.
Tüm katılımcılara DEÇED Başkanı Utku Kızıltan’ın, çeşitli çevre bilgileri içeren “Yaşamak Her Canlı İçin Haktır Tartışılamaz” isimli kitabı ve okullarda yapılacak çevre çalışmalarında kullanılmak üzere Mektebim Okulları sponsorluğunda hazırlanan “Okullarda Çevre Eğitimi Rehber Kitabı” dağıtıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.