Mezuniyet sevinci

Mezuniyet sevinci
Mezuniyet törenine kız öğrenciler türbanlarının üzerine kep takarak katıldı.

ŞANLIURFA'da, Harran Üniversitesi'nde öğrenim gören 2 bin 856 öğrenci kep fırlatıp, mezun olmanın sevincini yaşadı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'nde bu yıl düzenlenen mezuniyet törenine Vali Nuri Okutan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptı. İkinci kez Harran Üniversitesine Rektör olarak atanmış olmanın mutluğunu yaşadığını ifade eden Mutlu, "2 bin 856 öğrencinin bu yıl değişik fakültelerden mezun oldu. Her yıl bu sayının artacağına inanıyorum. Ülkemize hizmet etmek için mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor. 854 öğretim elamanının görev yaptığı ve yaklaşık 14 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizin 2010-2011 akademik yılını tamamladığımız bugün, 9 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulumuzdan, 869 lisans, 1987 ön lisans olmak üzere, toplam 4 dalda 2 bin 856 öğrencimiz diplomalarını alacak”dedi. Konuşmaların ardından, bölümlerinden birincilikle mezun olan öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

DİPLOMALAR ÇUVALDA KEPLER HAVADA

Mezuniyet töreninde bu yıl çok sayıda kız öğrencilerin türbanlarının üzerine kep takarak katılması da dikkat çekti. Türbanlarının üzerine kep giyen öğrencilerin bir bölümü protokol önünde yapılan geçit töreninde başlarındaki kepleri düşürmemek için sık sık elleriyle tuttuğu görüldü. Yapılan konuşmaların ardından her bölümden mezun olan öğrencilerin sembolik diplomaları ise çuvallar içerisinde getirilip öğrencilere dağıtıldı. Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya fırlatıp, birbirlerine sarılıp müzik eşliğinde halay çektiler. Coşku içersinde yapılan tören, havai fişek eşliğinde Urfa sıra gecesi ekibi konseriyle sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.