Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu uyarısında bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu uyarısında bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı, ücretsiz bilgisayar ve tablet dağıtımı gibi ifadeler ile iletişim bilgilerini ele geçirmek isteyen sitelere karşı vatandaşlara yönelik uyarı yazısı yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı internet sitesinden, "ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu" ismi altında kurulan oltalama sitelerin giderek artması üzerine vatandaşlara yönelik uyarı yazısı yayımlandı.

OLTALAMA SİTELERİNE KARŞI UYARI

Milli Eğitim Bakanlığı, internet üzerinden "ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu" gibi ifadelerle kişilerin iletişim bilgilerini ve kişisel verilerini ele geçirmek için kurulan oltalama sitelerine karşı vatandaşları uyardı.

VATANDAŞLARIN BİLGİ VERMESİ İSTENDİ

"İnternet üzerinden 'ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu' gibi ifadelerle iletişim bilgilerinizi ve kişisel verilerinizi toplamaya çalışan sitelerin sahte olduğunu bildiririz."

Bu sitelerle karşılaşan vatandaşların Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 numaralı telefona veya "[email protected]" adresine bilgi vermesi istendi.

Bakanlık ülke genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere, ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımını, "ailenin gelir düzeyi", "ailede eğitim çağında bulunan çocuk sayısı" ve "öğrencinin akademik durumu" kriterlerine göre yapıyor ve internet üzerinden herhangi başvuru almıyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.